Αρσάκεια Πατρών

Μία ξεχωριστή περιπέτεια έζησαν μαθητές από την Α΄ και Β΄ τάξη τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών στη διάρκεια τής τριήμερης περιβαλλοντικής εκδρομής τους. Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν στη Γεωγραφία, τη Γεωλογία, την Ιστορία, τη Ζωολογία, τη Βοτανική και την Αγωγή Περιβάλλοντος στην περιοχή τής Ηπείρου.

Πραγματοποίησαν, επίσης, εργαστήρια στη φύση και χρησιμοποίησαν το στερεοσκόπιο για παρατηρήσεις. Ζωγράφισαν, έψαξαν τα άστρα και γέλασαν με θεατρικά παιχνίδια. Ξεναγήθηκαν στο Περιβαλλοντικό Πάρκο τού Μπουραζανίου, από τον κ. Γιώργο Τάσσο, και έμαθαν για τα ζώα του. Εκτός αυτών, επισκέφθηκαν τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης, το μονότοξο γεφύρι τής Κόνιτσας και τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ξεχωριστή εμπειρία η φωτιά το βράδυ δίπλα στο ποτάμι... Ήταν μία μοναδική εκδρομή, στην οποία οι μαθητές διασκέδασαν μαθαίνοντας.

Οι καθηγητές που τους συνόδευαν, κ. Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος, Διευθυντής τού Σχολείου, βιολόγος PhD, Χαρά Παλυβού, φιλόλογος, Άννα Τσιανίκα, καθηγήτρια Αγγλικών, νιώθουν την ανάγκη να συγχαρούν κάθε παιδί ξεχωριστά για τη συμπεριφορά του και τον ζήλο που επέδειξε κατά τη διάρκεια τής εκδρομής.