Αρσάκεια Πατρών
Με αφορμή τις απορίες τους για τα καιρικά φαινόμενα τού χειμώνα, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 οι μικροί επιστήμονες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών πραγματοποίησαν πειράματα για να ανακαλύψουν τις φυσικές ιδιότητες τού νερού.
Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Χημείας των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Σχολείων Πατρών και οργανώθηκε από τον χημικό κ. Ν. Γιαννακόπουλο. Αρχικά, έγινε παρουσίαση για το νερό και πού υπάρχει στη ζωή μας. Στη συνέχεια, αφού τα παιδιά φόρεσαν τα ειδικά γυαλιά τού επιστήμονα, παρατήρησαν πειράματα επίδειξης από τον κ.Γιαννακόπουλου για την αλλαγή των φυσικών καταστάσεων τού νερού και επιχείρησαν να εξετάσουν τη διαλυτότητα διαφόρων υλικών στο νερό. Τέλος, μελέτησαν τη δύναμη που έχει το νερό μέσα από την παρουσίαση τού ατμοστρόβιλου τού Ήρωνα. Με αφορμή το συγκεκριμένο πείραμα γνώρισαναν την εφεύρεση τής πρώτης μηχανής ατμού.
Τέλος, τα παιδιά, προβληματισμένα από τα πορίσματα των πειραμάτων τους, συνειδητοποίησαν τη σημασία τού νερού στη ζωή μας και επεσήμαναν τις επιπτώσεις τής ρύπανσής του από την ανθρώπινη δραστηριότητα.