Αρσάκεια Πατρών
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τής Ελληνικής Παράδοσης, τον Οκτώβριο τού 2017 υλοποιήθηκε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών ένα πρόγραμμα με τίτλο "Μεγαλώνει, μεγαλώνει ο σπόρος".
Τα παιδιά γνώρισαν τη διαδικασία τού οργώματος και τής σποράς τόσο στην παλαιότερη όσο και στη νεότερη εποχή. Μέσα από εποπτικό και ηλεκτρονικό υλικό έμαθαν για τον τρόπο που γίνονται οι γεωργικές εργασίες, για τα μέρη τού φυτού, τα στάδια ανάπτυξής του και τι χρειάζεται για να μεγαλώσει. Περπάτησαν στην αυλή τού Σχολείου όπου, με τη βοήθεια τού κ. Πέτρου, παρατήρησαν και εντόπισαν τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα.
Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές έσπειραν σπόρους από φασόλια και φακές ο καθένας στο δικό του ατομικό διάφανο ποτηράκι για να παρατηρούν την εξέλιξη των ριζών. Και σε μεγαλύτερες γλάστρες φύτεψαν μόσχευμα βασιλικού και βολβούς από τουλίπα και ζουμπούλι.
Με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά συμμετείχαν ενεργά στο εβδομαδιαίο πότισμα των φυτών τής τάξης. Τέλος, κατασκεύασαν δικά τους γλαστράκια και μικρά σκιάχτρα για να διακοσμήσουν το δωμάτιό τους.