Αρσάκεια Πατρών

Oι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών τον μήνα Νοέμβριο τού 2022 ασχολήθηκαν με την αλλαγή τού καιρού και μαζί με τις νηπιαγωγούς τους κ. Διονυσία Αγγελοπούλου και Αλεξία Κατριμπούζα συζήτησαν για τα καιρικά φαινόμενα.

Στο μάθημα τής Περιβαλλοντικής Αγωγής παρακολούθησαν τον τρόπο σκέψης των θετικών επιστημών μέσω τής παρατήρησης, τού πειραματισμού και τής ανακάλυψης. Ειδικότερα, παρατήρησαν τις αλλαγές στη φύση, μίλησαν αναλυτικά για τα καιρικά φαινόμενα και τα περιέγραψαν μέσα από το παιχνίδι«Τι καιρό έχει;».
Για την κατεύθυνση τού ανέμου, αφού επεξεργάστηκαν τον πίνακα τού Γιάννη Τσαρούχη «Ανεμολόγιο», έφτιαξαν έναν ανεμοδείκτη και ανακάλυψαν τι άνεμος φυσάει στον προαύλειο χώρο τού Σχολείου. Στη συνέχεια κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους ζωγραφίζοντας δύο διαφορετικούς ανέμους και τις επιπτώσεις που έχουν στην κίνηση των φυτών. Ακόμη, "παγίδεψαν" τον αέρα σε ένα βάζο δημιουργώντας ανεμοστρόβιλο, ο οποίος τους παρέσυρε μαζί του σε γέλια και χαρά...
Τέλος, εμπνεύστηκαν από το παραμύθι«Το σύννεφο που έβαλε τα κλάματα» τής κ. Μαντουβάλου, των εκδόσεων Πατάκη, και δημιούργησαν ευφάνταστες κατασκευές για τον κύκλο τού νερού, ταξιδεύοντας από τη θάλασσα στα σύννεφα, στα βουνά και στα ποτάμια. Μάλιστα ένα σύννεφο έφερε τη βροχή στην τάξη τους.