Αρσάκεια Πατρών

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών παρουσίασε xριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο «Η μπουγάδα τού Αϊ-Βασίλη», στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επεξεργάστηκαν το ομότιτλο παραμύθι «Η μπουγάδα τού Αϊ-Βασίλη» τής κ. Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη, των εκδόσεων "Παπαδόπουλος", με τις νηπιαγωγούς τους κ. Διονυσία Αγγελοπούλου και Αλεξία Κατριμπούζα.

Έτσι, με ενθουσιασμό ζωντάνεψαν την ιστορία με έναν τρόπο μοναδικό!
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ανέδειξαν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, την αγάπη και την προσφορά.

Επίτιμη προσκεκλημένη τής χριστουγεννιάτικης γιορτής ήταν η συγγραφέας κ. Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη, η οποία καμάρωσε και χειροκρότησε όλα τα παιδιά.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και τους εκπαιδευτικούς γι'  αυτή την όμορφη εμπειρία και έγραψε προσωπικές αφιερώσεις στα παραμύθια των παιδιών.

Τέλος, τα παιδιά πήραν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους από τις νηπιαγωγούς τους και μια γλυκιά έκπληξη από τον Αϊ-Βασίλη.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!
Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με μια ευχή για όλους μας από τα παιδιά: "Τα Χριστούγεννα αυτά να είναι παντοτινά..."

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή:
Διασκευή παραμυθιού και επιμέλεια κειμένου: κ. Διονυσία Αγγελοπούλου, Αλεξία Κατριμπούζα και Μαρία Κανελλοπούλου (νηπιαγωγοί)
Χορογραφίες: κ. Ευρώπη Λώλου (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής)
Μουσική επιμέλεια: κ. Λάρα Λυμπεροπούλου (καθηγήτρια Μουσικής)
Αφήγηση και μουσικά όργανα: κ. Κωνσταντίνα Κωστοπούλου (καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής)
Στον ρόλο τού Αϊ-Βασίλη: κ. Κώστας Οικονομόπουλος (μέλος τού θεατρικού εργαστηρίου τής Πολυφωνικής Πατρών)
Σκηνική επιμέλεια: κ. Λέλα Στασινοπούλου (καθηγήτρια Καλλιτεχνικών)