Αρσάκεια Πατρών

Τo Αρσάκειo Νηπιαγωγείο Πατρών συμμετείχε στην 8η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας (Patras IQ) (πατήστε εδώ), που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο τού Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2023.

Αρχικά, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στο διάστημα 10:00 -12:00, στη συνεδρία με τίτλο «Σύγχρονες/Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις», η προϊσταμένη τού Νηπιαγωγείου κ. Διονυσία Αγγελοπούλου και η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Ανδριάνα Αγγελοπούλου παρουσίασαν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο με τίτλο «ABIbooks». Η παρουσίαση είχε στόχο να ενημερώσει τους παρευρισκομένους αλλά και όσους παρακολουθούσαν το session αυτό μέσω τής live streaming αναμετάδοσης, τα πλεονεκτήματα του προγράμματος, καθώς και την καινοτομία τού παραγόμενου υλικού.

Την προφορική εισήγηση των εκπαιδευτικών μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Στη συνέχεια, και μέχρι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν ενημερωτικές συζητήσεις με όσους επισκέφθηκαν το περίπτερο τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα τού ευρωπαϊκού προγράμματος "ABIbooks".

Το προς χρήση εκπαιδευτικό υλικό, όπως είναι η συλλογή των διαδραστικών βιβλίων ABIbooks, αλλά και το υποστηρικτικό υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.