Αρσάκεια Πατρών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών συμμετέχουν στο διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο για την αειφορία, με τίτλο «Μυθολογία και Διάστημα». Αρχικά, τα παιδιά, μέσα εκπαιδευτικά βιβλία και εποπτικό υλικό, γνώρισαν το ηλιακό μας σύστημα, εντόπισαν τη θέση των πλανητών σε σχέση με τον ήλιο και παρατήρησαν την τροχιά τους. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, συζήτησαν για τα ονόματα των πλανητών και πώς αυτά τους αποδόθηκαν από τους επιστήμονες. Έτσι, συνέδεσαν τα χαρακτηριστικά των πλανητών με τη μυθολογία.

Επιπλέον, οι μικροί μαθητές, με μεγάλη δημιουργικότητα, αποτύπωσαν το ηλιακό σύστημα στις εργασίες τους και εξάσκησαν τις προ-γραφικές τους δεξιότητες μέσα από διαστημικές διαδρομές... Ακόμη, δημιούργησαν το διαστημόπλοιο των τάξεών τους και ανακάλυψαν διαστημικούς θησαυρούς σε ένα αισθητηριακό παιχνίδι αφής. Οι διαστημικές διαδρομές συνεχίστηκαν όταν τα παιδιά προγραμμάτισαν με εντολές τα ρομπότ Bee-bot και το Blue-bot σε ένα ταξίδι ανάμεσα στους πλανήτες.

Τέλος, τα παιδιά με μεγάλη χαρά προσκάλεσαν τα νηπιαγωγεία, με τα οποία συνεργάζονται, σε διαστημικές συναντήσεις! Συγκριμένα, το τμήμα Ν1, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Διονυσία Αγγελοπούλου, πραγματοποίησε ψηφιακή συνάντηση με το 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Σύρου και το τμήμα Ν2, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Μαρία Κανελλοπούλου, υλοποίησε συνάντηση με το νηπιαγωγείο Βίβλου Νάξου. Στις συναντήσεις αυτές οι μαθητές/-τριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα το ηλιακό σύστημα και γέμισαν με χαμόγελα τους καινούργιους τους φίλους!
Το ταξίδι μας συνεχίζεται…