Αρσάκεια Πατρών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών ταξίδεψαν προς το εσωτερικό τής γης! Το ταξίδι τους ξεκίνησε με την παρατήρηση θησαυρών που βρίσκονται στο έδαφος! Ο κ. Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος, βιολόγος (PhD) και Διευθυντής τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, παρουσίασε στα παιδιά βασικές λειτουργίες τού μικροσκοπίου και τού στερεοσκοπίου. Τα παιδιά με μεγάλη χαρά παρατήρησαν πετραδάκια, χώμα, φύλλα και ό,τι άλλο μικροσκοπικό είχαν φέρει μαζί τους. Στη συνέχεια, μέσα από εκπαιδευτικά διαδραστικά βιβλία τής συλλογής τής Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, γνώρισαν ορυκτά και πετρώματα, αλλά και πολύτιμους λίθους που βρίσκουμε στα κατώτερα στρώματα τού εδάφους.

Έπειτα, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2023, τα παιδιά, συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς τους, επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών, όπου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γεωλογίας, με θέμα: «Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί στής Γεωλογίας το κουτί». Εκεί, με μεγάλη χαρά, παρατήρησαν και επεξεργάστηκαν αληθινά ορυκτά, όπως ο τάλκης, ο καολίνης, ο γραφίτης και ο χαλαζίας, και έμαθαν τη χρησιμότητά τους.

Έπαιξαν, επίσης, διαδραστικά παιχνίδια, έλυσαν γρίφους ανακαλύπτοντας κρυμμένα πετρώματα με τα οποία γέμισαν το κουτί τής «κυρίας Γεωλογίας» και στο τέλος απεικόνισαν με ευφάνταστο τρόπο το δικό τους φανταστικό ορυκτό. Ο φιλόξενος χώρος τού μουσείου γέμισε τα πρόσωπα των παιδιών με χαμόγελα και τους χάρισε μια όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία.