Αρσάκεια Πατρών

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 η Προϊσταμένη τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών κ. Αλεξία Κατριμπούζα συμμετείχε σε επιμορφωτική εισήγηση διάρκειας τριών διδακτικών ωρών, με τίτλο "Κατανοώντας τη διαφοροποιημένη προσέγγιση στη μάθηση και τη διδασκαλία: μπορεί να εφαρμοστεί στο νηπιαγωγείο;"  Εισηγήτρια ήταν η κ. Μαρία Καμπεζά, επίκουρη καθηγήτρια με αντικείμενο την Προσχολική Παιδαγωγική στο Τμήμα Επιστημών τής Εκπαίδευσης και τής Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία τού Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εισήγηση είχε στόχο να παρουσιάσει συνοπτικά τα κύρια χαρακτηριστικά τής διαφοροποιημένης προσέγγισης, καθώς και τους άξονες βάσει των οποίων μπορεί να εφαρμοστεί η διαφοροποιημένη διδασκαλία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εισήγηση οργανώθηκε στο πλαίσιο των επιμορφωτικών εκδηλώσεων τού Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου τής ΟΜΕΡ, σε συνεργασία με την κ. Ελένη Διδάχου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών (ΠΕ60) και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας, και πραγματοποιήθηκε στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.