Αρσάκεια Ιωαννίνων
Επίσκεψη στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο τού εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση τού 1821, στις 26 Φεβρουαρίου 2021 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν διαδικτυακά την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη.

Διαδικτυακή επίσκεψη τής συγγραφέως Α. Μαστρομιχαλάκη

Στις 31 Μαρτίου 2021 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού υποδέχθηκαν διαδικτυακά τη συγγραφέα Α. Μαστρομιχαλάκη.

Η κυρα-Σαρακοστή

Στο μάθημα των Θρησκευτικών, οι μαθητές τής Γ΄3 τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, τηρώντας το έθιμο, έφτιαξαν, στις 19 Μαρτίου 2021, την "κυρα-Σαρακοστή".

Διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου
Οι μαθητές τής Στ΄τάξης τού Α΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο πλαίσιο τού εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση τού 1821, διάβασαν το βιβλίο τής Ε. Σβορώνου με τίτλο «Λόρδος Βύρων και Έλγιν».

Διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα Σοφία Ζαραμπούκα

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού διαβάζοντας το βιβλίο «1821 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», τής Σοφίας Ζαραμπούκα, γνώρισαν τους ήρωες, τους τόπους και τα γεγονότα τής ελληνικής επανάστασης.

Εικονική περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας

Στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση τού 1821, στις 9 Φεβρουαρίου 2021, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν εικονική περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα.

Διαδικτυακή συνάντηση με την αρχαιολόγο κ. Μ.Καραμπατέα

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία διαδικτυακή ξενάγηση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με την αρχαιολόγο, υπεύθυνη ξεναγήσεων της Φ.Ε., κ.Μ.Καραμπατέα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Διαδικτυακή συνάντηση με τον κ.Βλαχάκο, γιατρό και συγγραφέα

Οι μαθητές της Δ΄1 τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Το μπαούλο των αναμνήσεων» του Στάθη Βλαχάκου και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 «συναντήθηκαν» διαδικτυακά με τον συγγραφέα.

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο

Με ιδιαίτερα αισθήματα χαράς, στις 25 Ιανουαρίου 2021, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν σε διαδικτυακή συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, στο πλαίσιο τού εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση τού 1821.

Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο 2020

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Ο φίλος μου ο ποδηλατάκιας» τής Κατερίνας Βαϊμάκη, μια έκδοση τού Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.