Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το πιο ωραίο και δυνατό βίωμα γίνεται ανάμνηση όμορφη, που ζωντανεύει και ευχαριστεί και συγκινεί απερίγραπτα. Αυτό ακριβώς χάρηκαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στη Γιορτή Αποφοίτησης, όταν, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, αποτέλεσαν μια συντροφιά ενωμένη, αγκαλιασμένη, άλλοτε γελαστή ξέγνοιαστα και άλλοτε δακρυσμένη γλυκά.
Ξανάφεραν μπροστά στα μάτια τους θύμησες σημαντικές για τους ίδιους και τις έζησαν ξανά μέσα από τα λόγια τους, τα τραγούδια τους και τις εκφραστικές χειρονομίες τους. Μίλησαν για τους δασκάλους τους και αποκάλυψαν το στίγμα τού καθενός στο μυαλό και την ψυχή τους. Ευχαρίστησαν, τέλος, τους γονείς τους, που τους προσέφεραν τη φοίτησή τους σε αυτό το ιστορικό και τόσο ξεχωριστό Σχολείο, το οποίο αποτελεί για 180 χρόνια τον φάρο τής ελληνικής παιδείας.
Εκείνη τη μοναδική και ανεπανάληπτη στιγμή άπλωσαν τα χέρια ο ένας με τον άλλο, για να αγκαλιαστούν σφιχτά και να νιώσουν, με όλη τη δύναμη τής αγάπης που τους ενώνει, πως ο,τιδήποτε θεμελιώνεται γερά αποτελεί το πιο στέρεο στήριγμα για το πιο θαυμαστό δημιούργημα. Και σε αυτό θέλουν να μπορούν να ελπίζουν!