Αρσάκεια Ιωαννίνων
Φιλοτελισμός και Ελληνική Επανάσταση

Την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν σε διαδικτυακή ενημέρωση που αφορούσε στον Φιλοτελισμό και το έργο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, από τον κ. Λάζαρο Λαζαρίδη, διευθυντή Φιλοτελισμού και Εταιρικής Επικοινωνίας των ΕΛΤΑ.

Μαθαίνω να μην καπνίζω

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν τη  διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο «Μαθαίνω να μην καπνίζω» από την κ. Βυζικίδου, συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων τής Πρωτοβουλίας SmokefreeGreece.

6η Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα κατά τού Σχολικού Εκφοβισμού

Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στις 19 Μαρτίου 2021, ευαισθητοποιήθηκαν από τους δασκάλους τους στο φαινόμενο τής σχολικής βίας και τού εκφοβισμού.
Πολύτιμοι υποστηρικτές σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν οι ψυχολόγοι των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. κ. Γ. Γεωργουλέας και Μ. Κούκνη.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021, 2η τηλεδιάσκεψη

Έναν διαφορετικό τρόπο ευαισθητοποίησης γύρω από το επίκαιρο πρόβλημα τής εξάπλωσης τής covid-19 και τις συνέπειές του βίωσαν οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού με το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς πριν και κατά τη διάρκεια τής 2ης τηλεδιάσκεψης στο πλάσιο τού προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021», την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Η μουσική των λέξεων...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου 2021, οι μαθητές τού Β΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού άκουσαν τη μουσική των λέξεων, ταξίδευσαν με τη φαντασία τους και δημιούργησαν με οδηγό το μήνυμα τής ημέρας:

Β΄ τάξη - Διαδικτυακή συνάντηση με τον συγγραφέα κ. Φίλιππο Μανδηλαρά

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, παραμονή τής Εθνικής μας Επετείου, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συναντήθηκαν… εξ αποστάσεως με τον συγγραφέα κ. Φίλιππο Μανδηλαρά.

Ο συγγραφέας κ. Φίλιππος Μανδηλαράς στην τάξη μας!

Η Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 ήταν μέρα γιορτής για τα μικρά μας πρωτάκια τού Β΄Αρσακείου Δημοτικού Εκάλης.
Φόρεσαν την μπλε και άσπρη στολή τους, κράτησαν τα σημαιάκια τους και υποδέχτηκαν στην ηλεκτρονική τάξη τους τον συγγραφέα κ.Φίλιππο Μανδηλαρά.

"21+1 συγγραφείς γράφουν, καλλιτέχνες εικονογραφούν για το 1821"

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συνάντησαν διαδικτυακά τη συγγραφέα κ. Ελένη Σβορώνου που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε ένα βιβλίο, το οποίο αγκάλιασαν με αγάπη, "21+1 συγγραφείς γράφουν, καλλιτέχνες εικονογραφούν για το 1821".

«Λόρδος Βύρων και Έλγιν»

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συνομίλησαν με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου με αφορμή το βιβλίο «Λόρδος Βύρων και Έλγιν», εκδ. Καλέντη, που επεξεργάζονται στην τάξη.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021. Ζητείται Ελπίς στη μετά COVID εποχή

«Ποτέ άλλοτε οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά η μια στην άλλη, όσο είναι σήμερα. Και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μiα από την άλλη, όσο είναι σήμερα».

Αντώνης Σαμαράκης, "Ζητείται ελπίς"

(με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση τού Αντώνη Σαμαράκη.)

 

Η ΣΤ΄ τάξη τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συμμετέχει στο πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021 και συνεργάζεται με το Δ.Σ. Νέας Πεντέλης και το 8ο Δ.Σ Κηφισιάς.
Το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται από το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. τού Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. τού Πανεπιστημίου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Π. Αναστασιάδη.

Την εφετινή χρονιά τελεί υπό την αιγίδα τής Προέδρου τής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στόχος τού προγράμματος είναι, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες ομόχρονης μετάδοσης και ιδιαίτερα των τηλεδιασκέψεων, η ανάπτυξη τής συνεργατικής μάθησης ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, η δημιουργικότητα και η καινοτομία, η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, προφορικού λόγου, κριτικής σκέψης και στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων.

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν δικές τους ψηφιακές ιστορίες σε σχέση με το εφετινό θέμα: "Ζητείται Ελπίς στη μετά COVID εποχή."