Αρσάκεια Ιωαννίνων
Διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα τού βιβλίου «Λόρδος Βύρων και Έλγιν» 

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συναντήθηκαν διαδικτυακά με τη συγγραφέα τού βιβλίου «Λόρδος Βύρων και Έλγιν» κ. Ελένη Σβορώνου, το οποίο επεξεργάστηκαν στο πλαίσιο τού πολιτιστικού-διαθεματικού τους προγράμματος, «Αγώνες τόλμης, αυτοθυσίας και ηρωισμού», και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο την εποχή της τηλεκπαίδευσης

Τον μήνα Μάρτιο οι μαθητές τής Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συνάντησαν στην ψηφιακή τους αίθουσα τον κ. Γ. Γεωργουλέα, ειδικό σχολικό ψυχολόγο τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας των Αρσακείων Σχολείων, και συνομίλησαν μαζί του για το πώς αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους τώρα που μένουν σπίτι.

Τα κειμήλια της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας...
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Ιστορίας ξεναγήθηκαν διαδικτυακά, στις 11 και 18 Μαρτίου 2021, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων των Αρσακείων Σχολείων κ. Μ. Καραμπατέα.

Διαδικτυακή συνάντηση με τον συγγραφέα κ. Φίλιππο Μανδηλαρά - Β΄ τάξη

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συναντήθηκαν διαδικτυακά με τον συγγραφέα κ. Φίλιππο Μανδηλαρά και συζήτησαν για το βιβλίο του «Η Επανάσταση τού 1821», το οποίο επεξεργάζονται με τις δασκάλες τους στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - «Μέριασε βράχε» (Στ΄ τάξη) 
Στο πλαίσιο τού εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν, στις 12, 16 και 17 Μαρτίου 2021, το επετειακό διαδικτυακό πρόγραμμα τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων, με τίτλο «Μέριασε βράχε» από την υπεύθυνη κ. Φανή Τριπολιτσιώτου.

Διαδικτυακή συνάντηση με τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά - Α΄ τάξη

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση τού 1821, διάβασαν το βιβλίο «Η Ελληνική Επανάσταση τού 1821» τού πολυβραβευμένου συγγραφέα Φ. Μανδηλαρά.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μέριασε βράχε»

Στις 9 και 10 Μαρτίου 2021 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν διαδικτυακά, στο πλαίσιο των δράσεών τους για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση τού 1821, το πρόγραμμα «Μέριασε βράχε», το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. κ .Φανή Τριπολιτσιώτου.

Χαρταετέ, πέτα ψηλά!

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού για να γιορτάσουν το έθιμο τού χαρταετού κατασκεύασαν πολύχρωμους χαρταετούς.

Τα τμήματα Αγγλικών τής Β΄ τάξης για την επέτειο τής Ελληνικής επανάστασης

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συμμετείχαν στο μάθημα των Αγγλικών στο διαθεματικό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Διαδικτυακή συνάντηση με συγγραφέα

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου και την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν στην ψηφιακή τους τάξη την κ. Μαρία Ανδρικοπούλου, συγγραφέα τού βιβλίου «Κωνσταντίνος Κανάρης τ΄ όνομά μου», το οποίο επεξεργάστηκαν με τις δασκάλες τους στο πλαίσιο τού εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.