Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το κουδούνι χτυπά!

Το πρώτο κουδούνι τής νέας σχολικής χρονιάς ήχησε, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, ζωηρά και χαρούμενα!

«Τόσο σπουδαίο είναι το νερό, που ούτε σταγόνα δε σπαταλώ»

Τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, τής θεματικής ενότητας "Φροντίζω το περιβάλλον", εκπόνησαν περιβαλλοντικό διαθεματικό πρόγραμμα με θέμα: «Τόσο σπουδαίο είναι το νερό, που ούτε σταγόνα δε σπαταλώ».

Χαρούμενες στιγμές στις ψυχαγωγικές μας εκδρομές!

Πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά και κλείσουν τα βιβλία, οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες, ξέγνοιαστες και χαρούμενες στιγμές στις ψυχαγωγικές μας εκδρομές.

Εργαστήριο Δεξιοτήτων – «Σκέψου διπλά, πριν με πετάξεις»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού ασχολήθηκαν με τη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον», στο πλαίσιο τού μαθήματος τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, και προσέγγισαν διαθεματικά το πρόγραμμα «Σκέψου διπλά, πριν με πετάξεις».

Εργαστήριο Δεξιοτήτων  "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ - LEONARDO DA VINCI - STEVE JOBS"

Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα τής θεματικής ενότητας "Δημιουργώ - Καινοτομώ", εκπόνησαν πολιτιστικό διαθεματικό πρόγραμμα με θέμα: "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ - LEONARDO DA VINCI - STEVE JOBS: 3 σπουδαίοι πρωτοπόροι τής εποχής τους".

Με χαμόγελο στα χείλη αποχαιρετούμε το Δημοτικό! 

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητριών και των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο Θέατρο των Σχολείων, με τίτλο: «Με χαμόγελο στα χείλη».

Επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου και την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο τής Παλαιάς Βουλής, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στο κέντρο των Αθηνών.

«Μέσα στο νερό» 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τής Φιλαναγνωσίας και τής θεματικής ενότητας "Τόσο σπουδαίο είναι το νερό που ούτε σταγόνα δε σπαταλώ" τού μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού υποδέχτηκαν, στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Ψυχικού, τη συγγραφέα τού βιβλίου «Μέσα στο νερό» κ. Αργυρώ Σταματάκη και τον καθηγητή Γεωλογικής και Περιβαλλοντικής Ωκεανογραφίας και Κοσμήτορα τού Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Παπαθεοδώρου.

Μαθητικοί διασχολικοί αθλητικοί αγώνες

Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 16 και 17 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικοί διασχολικοί αγώνες στίβου των Γ΄- Δ΄ και Ε΄- Στ΄ τάξεων, αντίστοιχα, στους οποίους συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες και από τα τρία Αρσάκεια Δημοτικά Σχολεία Ψυχικού.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Zoomology

Με αφορμή την εκπόνηση τού εκπαιδευτικού διαθεματικού προγράμματος «Αρχιμήδης - Leonardo da Vinci - Stene Jobs: 3 σπουδαίοι πρωτοπόροι τής εποχής τους», την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Zoomology με τίτλο “Το άρμα τού Da Vinci”.