Αρσάκεια Ιωαννίνων
Cinemathesis - «Παίζουμε κινηματογράφο;»

Την Πέμπτη 11 Απριλίου έως την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παίζουμε κινηματογράφο;».

Επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων τού Συντονισμού Γαλλικών των Αρσακείων Σχολείων και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, οι μαθήτριες και οι μαθητές Γαλλικών τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το ινστιττούτο, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024. 

Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν, στις 4 Μαρτίου 2024, το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Εργασίες με αφορμή τον μήνα αθλητισμού

Με αφορμή τον Μήνα Αθλητισμού, οι μαθητές και μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού χωρίστηκαν σε ομάδες και, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συνέθεσαν εργασίες με θέμα τον αγαπημένο τους αθλητή και παρουσίασαν αναλυτικά τη ζωή του και την πορεία του στον αθλητισμό. Άλλοι, πάλι, μαθητές μίλησαν για το αγαπημένο τους άθλημα ή για την προσωπική τους ενασχόληση με τον αθλητισμό, παρουσιάζοντας και την αντίστοιχη ενδυμασία.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Πέμπτη 11, την Παρασκευή 12 και τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζοντας τα κυκλαδικά ειδώλια».

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!

Στο πλαίσιο τής θεματικής ενότητας «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, όλοι μοναδικοί» τού μαθήματος τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 20 και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαι διαφορετικός και μοναδικός».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning – Γέφυρες φιλίας και συνεργασίας

Στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning, το οποίο προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη μέσω τής χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού τμήματος Αγγλικών τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με την καθηγήτριά τους κ. Έλενα Σεβδαλή, συνεργάστηκαν με μαθητές από το σχολείο Instituto Comprensivo “Sante Giuffrida” από την Κατάνια τής Σικελίας.

Επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ´ τάξης τού Γ´ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η ιστορία τής Ακρόπολης από τον αρχαιολόγο και συγγραφέα κ. Πάνο Βαλαβάνη

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και περισσή χαρά τον ομότιμο καθηγητή Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα κ. Πάνο Βαλαβάνη, στη βιβλιοθήκη των Αρσακείων Ψυχικού.

Μικροί ερευνητές στο Μουσείο Πειραμάτων... 

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Πειραμάτων, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παίζουμε με τα ζώα, παίζουμε με τα φυτά".