Αρσάκεια Ιωαννίνων
Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ξεναγήθηκαν στη συλλογή έργων Γλυπτικής, με έμφαση τα γλυπτά τής αρχαϊκής και τής κλασικής εποχής.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Μουσείο Ηρακλειδών

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τέχνη και Μαθηματικά - Επιστήμη και Τεχνολογία” και, συγκεκριμένα, την ενότητα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων».

Κατασκευή ψηφιδωτού στο εργαστήρι Κεραμικής

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Βυζαντινής Ιστορίας που διδάσκονται φέτος, επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Κεραμικής και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία ψηφιδωτού.

«Παίζουμε με τα ζώα, παίζουμε με τα φυτά»

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε με τα ζώα, παίζουμε με τα φυτά», με αφορμή σχετικό Εργαστήριο Δεξιοτήτων, που εκπονούν την περίοδο αυτή.

Μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄τάξεων τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη γιορτή, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων.

Secret Santa: Ανταλλαγή δώρων και ευχών

Με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού πραγματοποίησαν το έθιμο Secret Santa και αντάλλαξαν δώρα και ευχές μεταξύ τους.

It’s Christmas time…

Με αφορμή την προετοιμασία για τη γιορτή των Χριστουγέννων, οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού ασχολήθηκαν με ποικίλες δραστηριότητες στο μάθημα των Αγγλικών.

«Καλήν εσπέρα, άρχοντες…» Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στη Διοίκηση της Φ.Ε.

Εν όψει των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄2 και Στ΄2 τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το κτήριο τής Διοίκησης τής Φ.Ε. και έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο, στα μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου και στο διοικητικό προσωπικό τής Φ.Ε.

«Γνωριμία με τη συλλογή» τού Μουσείου Γουλανδρή

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τη συλλογή», ένα διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο τής μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Πρόγραμμα χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης και γνώσης για παιδιά 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Στ΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν, στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «@ξία», με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (στις 31 Οκτωβρίου), από τον καθηγητή Χρηματοοικονομικής τού Πανεπιστημίου Πειραιώς και ιδρυτή και πρόεδρο τού Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού κ. Νικόλαο Φίλιππα.