Αρσάκεια Ιωαννίνων
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το σχολείο μας θα λειτουργεί κάθε Τρίτη από 8.30 έως 14.00.
Καλό καλοκαίρι
Ενδοσχολικές εξετάσεις:

Α' Τάξη - Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
Β' Τάξη - Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
Γ' Τάξη - Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Πανελλαδικές εξετάσεις - Ειδικά μαθήματα:
για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Πράξη 81η
(Από το βιβλίο πράξεων της Διευθύντριας του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού)

Σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, συγκρότησα επιτροπή η οποία αποτελούνταν από την Διευθύντρια του σχολείου Αμαλία Μαυροειδή, πρόεδρο, τον κ. Μπαλτά Δ., τον κ. Ανδριόπουλο Π. καθηγητές, τον κ. Τσακανίκα Σ., ταμία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και τους προέδρους των τμημάτων της Β΄ τάξης του Σχολείου μας. Η αρμοδιότητα και η ευθύνη της επιτροπής είναι η επιλογή ταξιδιωτικού πρακτορείου που θα πραγματοποιήσει την εκδρομή-μετακίνηση της τριήμερης εκδρομής της Β΄ Λυκείου στο ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ (10-12/4/2024). Δεχθήκαμε 3 προσφορές από τα πρακτορεία onlineHolidays.gr, atHOLIDAYS και Manessis. Επιλέξαμε ομόφωνα ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες η μετακίνηση-εκδρομή να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το πρακτορείο Manessis. Η τιμή καθορίστηκε στα 220€ για 80 έως 86 μαθητές και 5 καθηγητές συνοδούς στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos City Hotel 5* και συμπεριλαμβάνονται όλα όσα αναφέρονται στην έγγραφη προσφορά.

Η Διευθύντρια Οι Καθηγητές

Αμαλία Μαυροειδή Ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων

Οι πρόεδροι των 5μελών

Πράξη 82η
(Από το βιβλίο πράξεων της Διευθύντριας του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού)

Σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, συγκρότησα επιτροπή η οποία αποτελούνταν από τη Διευθύντρια του σχολείου Αμαλία Μαυροειδή, πρόεδρο, τον κ. Μπαλτά Δ., τον κ. Ανδριόπουλο Π. καθηγητές, τον κ. Τσακανίκα Σ., ταμία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και τους προέδρους των τμημάτων της Α΄ τάξης του Σχολείου μας. Η αρμοδιότητα και η ευθύνη της επιτροπής είναι η επιλογή ταξιδιωτικού πρακτορείου που θα πραγματοποιήσει την εκδρομή-μετακίνηση της τριήμερης εκδρομής της Α΄ Λυκείου στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ (10-12/4/2024). Δεχθήκαμε 3 προσφορές από τα πρακτορεία onlineHolidays.gr, atHOLIDAYS και Manessis. Επιλέξαμε ομόφωνα ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες η μετακίνηση-εκδρομή να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το πρακτορείο Manessis. Η τιμή καθορίστηκε στα 220€ για 77 έως 82 μαθητές και 5 καθηγητές συνοδούς στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village 5* και συμπεριλαμβάνονται όλα όσα αναφέρονται στην έγγραφη προσφορά.

Η Διευθύντρια 

Αμαλία Μαυροειδή

Οι Καθηγητές
Ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων
Οι πρόεδροι των 5μελών

Πράξη 80η
(Από το βιβλίο πράξεων της Διευθύντριας του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού)
Σήμερα ημέρα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 συγκλήθηκε επιτροπή για την αξιολόγηση προσφορών για τη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη για τους Διαρσακειακούς Ρητορικούς Αγώνες (18 με 21-4-2024).
Η επιτροπή αποτελείτο από τις Διευθύντριες των Α΄ και Β΄ Γυμνασίων Αρσακείων Ψυχικού, τη Διευθύντρια του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού και του Αρσακείου Γενικού Λυκείου, την κα Δημητρακοπούλου Σπυριδούλα ως εκπρόσωπο συνοδών καθηγητών, δύο εκπροσώπους μαθητών, τον κ. Γ. Βεντούρη εκπρόσωπο ομοσπονδίας γονέων, την κα Ψηλιάκου, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού και την κα Ρέντζου Α., εκπρόσωπο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αρσακείου Γενικού Λυκείου.
Οι προσφορές ήταν (4) τέσσερις:
1. At Holidays στο Porto Palace 5* και αεροπορικά εισιτήρια με Aegean 460 ευρώ
2. Οnline holidays στο Capsis Hotel 4* και αεροπορικά εισιτήρια με Aegean 450 ευρώ
3. Manessis στο Golden Star City Resort 4* με 420 ευρώ Capsis Hotel 4* με 440 ευρώ ή Porto Palace 5* με 450 ευρώ και αεροπορικά εισιτήρια με Aegean και
4. Kefi tours στο Met 5* με 485 ευρώ ή Golden Star 4* με 385 ευρώ και αεροπορικά εισιτήρια με Aegean.
Επιλέχθηκε ομόφωνα η προσφορά του πρακτορείου Kefi στο Golden Star 4* με 385 ευρώ.
Η Διευθύντρια Η Καθηγήτρια
Αμαλία Μαυροειδή Σπυριδούλα Δημητρακοπούλου

Συναντήσεις εκπαιδευτικών – γονέων Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Δείτε την πράξη εδώ.
Ενημέρωση για τον χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης, εδώ
Ενημέρωση για τον χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης, εδώ

Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

ΟΡΓΑΝΩΣΗ :
Το Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού είναι σχολείο τεσσάρων Ομάδων Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Σπουδών Υγείας, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας – Πληροφορικής.
Το μαθητικό δυναμικό του σχολείου αποτελείται από 284 μαθητές/τριες. Ειδικότερα η Α΄ τάξη έχει 90 μαθητές/τριες και χωρίζεται σε 4 τμήματα γενικής παιδείας. Οι μαθητές/τριες χωρίζονται σε 6 τμήματα αγγλικών, 4 τμήματα γαλλικών και 3 τμήματα γερμανικών ανάλογα με το επίπεδο. Η Β΄ τάξη έχει 93 μαθητές/τριες και χωρίζεται σε 4 τμήματα γενικής παιδείας και 5 τμήματα προσανατολισμού (1 τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών και 4 τμήματα θετικών σπουδών). Επιπλέον οι μαθητές/τριες χωρίζονται σε 6 τμήματα αγγλικών, 4 τμήματα γαλλικών και 3 τμήματα γερμανικών ανάλογα με το επίπεδο. H Γ΄ τάξη έχει 101 μαθητές/τριες και χωρίζεται σε 6 τμήματα προσανατολισμού. Οι μαθητές/τριες επίσης χωρίζονται σε 6 τμήματα αγγλικών ανάλογα με το επίπεδο. Για την ολοκλήρωση του ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας διδάσκουν 58 καθηγητές/τριες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Η Διεύθυνση του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού αποτελείται από την Διευθύντρια κ. Αμαλία Μαυροειδή και τον Υποδιευθυντή κ. Κωνσταντίνο Κατσιαδράμη. Είναι το όργανο Διοίκησης του σχολείου και σε συνεργασία με το Σύλλογο των Διδασκόντων έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και το παιδαγωγικό έργο που επιτελείται σ’ αυτό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ :

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων είναι συλλογικό όργανο του σχολείου και αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σ΄ αυτό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.Πρόεδρος του Συλλόγου των Διδασκόντων είναι η Διευθύντρια του σχολείου την οποία αναπληρώνει ο Υποδιευθυντής όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται.

- Αποφασίζει για την προαγωγή, απόλυση, παραπομπή σε επανεξέταση ή απόρριψη των μαθητών στο τέλος του διδακτικού έτους, με βάση τα σχετικά στοιχεία και τη βαθμολογία, που έχει καταχωριστεί στα οικεία βιβλία και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

- Επιβάλλει στους μαθητές τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις παιδαγωγικά μέτρα και στο τέλος του διδακτικού έτους αποφασίζει για το χαρακτηρισμό της διαγωγής τους και της φοίτησής τους, τεκμηριώνοντας τις αποφάσεις του με στοιχεία συγκεκριμένα και οπωσδήποτε αιτιολογημένα.

- Αποφασίζει για την πραγματοποίηση εκδρομών, περιπάτων, εκπαιδευτικών επισκέψεων ή μαθητικών εκδηλώσεων είτε ως σώμα είτε μέσω των επιτροπών του.