Αρσάκεια Ιωαννίνων
11 καθηγητές από 11 σχολεία από 11 ευρωπαϊκές χώρες από όλη την Ευρώπη κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Το Επιχειρηματικό Σχολείο» (The Entrepreneurial School) του Junior Achievement Europe με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ευρωπαϊκό αυτό βραβείο αποτελεί μία εθνική και ευρωπαϊκή αναγνώριση των καλύτερων σχολείων πρωταθλητών στην επιχειρηματική εκπαίδευση!
Η βράβευση των καθηγητών επιχειρηματικότητας των έντεκα σχολείων πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2015, σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, από τη Γενική Διευθύντρια του Junior Achievement Europe, Καρολάϊν Τζένερ και 30 Ευρωβουλευτές.
«Η θεσμοθέτηση αυτού του βραβείου με χαροποίησε πολύ, γιατί αφορά στους καθηγητές που είναι η βάση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης», δήλωσε η κ. Τζένερ. «Τίποτα δε θα γινόταν χωρίς αυτούς».
Το βραβείο αυτό θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά φέτος με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας που ένα Ελληνικό σχολείο, το Α΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, ήταν ανάμεσα στους «πρωταθλητές» της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Υποψηφιότητες έθεσαν 39 χώρες και βραβεύτηκαν οι 11.
Το έργο και συμβολή της κ. Αγγελικής Ζήση στην προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας έτυχε ιδιαίτερης αναγνώρισης. Η κ. Τζένερ την ξεχώρισε και τη συνεχάρη πιο προσωπικά. «Μετά τη βράβευση η κ. Τζένερ με πλησίασε, μου έσφιξε το χέρι και μου είπε: «Το αξίζατε πραγματικά το βραβείο» είπε η κ. Ζήση μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.
Η κ. Ζήση υλοποιεί τα προγράμματα επιχειρηματικότητας του Junior Achievement στο Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού από το 2008 έως σήμερα με πάρα πολλές διακρίσεις, είναι υπεύθυνη επιχειρηματικότητας σε όλα τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια σχολεία αλλά και National Trainer του Junior Achievement, δηλαδή εκπαιδεύει άλλους καθηγητές στη διδασκαλία των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece. Είναι νομικός, κάτοχος master εργατικού δικαίου και κοινωνικής ασφάλισης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και μιλάει τέσσερις γλώσσες.
«Εφαρμόζει άψογα τα προγράμματα και μεταλαμπαδεύει πολύ αποτελεσματικά τις γνώσεις και την εμπειρία της στους συναδέλφους της», λέει ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/Junior Achievement Ελλάδος.
Ειδικά για το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», το οποίο είναι η ναυαρχίδα των επιχειρηματικών προγραμμάτων του Junior Achievement η κυρία Ζήση τονίζει: «Το πρόγραμμα χτίζει προσωπικότητες, προπονεί μελλοντικούς εργαζόμενους, εκπαιδεύει νέους ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην παραγωγή. Στην ουσία το πρόγραμμα χτίζει γέφυρες. Γεφυρώνει το σχολείο με την παραγωγή. Κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από ένα Πρόγραμμα. Είναι Όραμα!»
Πριν από την απονομή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το επίσημο δελτίο τύπου του Junior Achievement Europe με τις επιτυχίες του σχολείου μας αναρτήθηκε σε πολλούς ιστοτόπους, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

NEWS.GR

NEWSBEAST.GR

https://www.facebook.com/EPHellas?ref=ts&fref=ts

Λίγες ημέρες μετά την απονομή ειδικό δελτίο τύπου του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece αναρτήθηκε σε πολλά sites συμπεριλαμβανομένου τού διεθνούς Huffington Post, γεγονός που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.
Επίσης η κ. Ζήση και ο πρόεδρος του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece κ. Χρήστος Τσάγκος καθώς και η απόφοιτος του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» Άννα Λουιζίδη έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ενημέρωση» στις 21 Οκτωβρίου.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/19/koinwnia-aggeliki-zisi-kathigitria_n_8330702.html?1445264227


http://www.naftemporiki.gr/story/1024344/europaiki-brabeusi-gia-kathigitria-tou-a-arsakeiou-psuxikou


http://www.avgi.gr/article/6022650/otan-i-andromeda-mpleketai-me-to-epixeirein


http://www.cafebabel.co.uk/article/angeliki-zissi-lenseignante-primee-a-bruxelles-qui-donnait-aux-eleves-le-gout-de-lentreprenariat.html


http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/241128/h-kathhghtria-poy-evale-stoys-mathhtes-to-mikrovio.html


http://www.politisonline.com/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1/


http://www.ert.gr/kenotomia-ke-ikoniki-epichirisi-os-ekpedeftiko-pedio/