Αρσάκεια Ιωαννίνων
Η φιλόλογος τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Β. Λουτριανάκη συμμετείχε στις παρακάτω επιστημονικές διοργανώσεις:
α) Στη διημερίδα «Ο λόγος τής πειθούς: θεωρητικές προσεγγίσεις και διδακτικές προτάσεις», που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Μαράσλειο, με την εισήγηση «Η φαντασία ως εργαλείο παραγωγής λογικής επιχειρηματολογίας». Διοργάνωση: Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Μελέτης τής Λογοτεχνίας και τής Ρητορικής (ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ), Ελληνική Ένωση για την Προώθηση τής Ρητορικής στην Εκπαίδευση, Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων Αττικής, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Η κ. Λουτριανάκη ήταν επίσης μέλος τής οργανωτικής επιτροπής.
β) Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο «… για να ξαναφανταστούμε το σχολείο» τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, με την εισήγηση «Γραφείον Ιδεών©: πρόγραμμα για την καλλιέργεια τής δημιουργικής σκέψης μέσω τού Μανδύα τού Ειδικού – Εφαρμογή στο Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού».
γ) Στο Μουσείο Ηρακλειδών, στο Θησείο, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με την εισήγηση «Αναπτύσσοντας δεσμούς αλληλεγγύης και την αίσθηση τού ανήκειν στο σχολείο: ο ρόλος των γονέων και των δασκάλων».
δ) Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας τού τμήματος Ψυχολογίας τού ΕΚΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2015, στη Φιλοσοφική Σχολή τής Αθήνας, με την εισήγηση «Το Μουσείο Σχολικής Ζωής ως μέσο ενδυνάμωσης των δεσμών μαθητών και σχολείου: η περίπτωση τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού».
ε) Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο τού Εθνικού Κέντρου Διάσωσης Σχολικού Υλικού, τής Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος και τού Αμερικανικού Κολεγίου – PIERCE με θέμα «Προγράμματα σπουδών και σχολικά εγχειρίδια: από το παρελθόν, στο παρόν και το μέλλον» (από 4 έως 6 Μαρτίου 2016, στο PIERCE) εμχύχωσε, σε συνεργασία με τους φοιτητές τού ΜΠΣ «Ρητορική: θεωρία και πράξη» (ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ) το τετράωρο εργαστήριο «Η Ρητορική στην εκπαίδευση: διδάσκοντας επικοινωνιακές δεξιότητες με παιγνιώδη τρόπο».
Η κ. Λουτριανάκη ήταν επίσης μέλος τής οργανωτικής επιτροπής και είχε την επιμέλεια των 26 εργαστηρίων τού συνεδρίου.