Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η δρ Κατερίνα ΓλέζουScientix Ambassador, EU CodeWeek Leading Teacher και καθηγήτρια Πληροφορικής, Ρομποτικής και Φυσικών Επιστημών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχε ως εισηγήτρια σε δύο ημερίδες παρουσίασης διδακτικών πρακτικών με θέμα “Σχεδιάζω, υλοποιώ, μοιράζομαι: Καλές πρακτικές στη διδασκαλία τής Πληροφορικής”.

Οι ημερίδες διοργανώθηκαν από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) Πληροφορικής από 17 ΠΕ.Κ.Ε.Σ. πανελλαδικά, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 για τα Γυμνάσια και τα Μουσικά, τα Καλλιτεχνικά, τα Εκκλησιαστικά, τα Διαπολιτισμικά σχολεία και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ).

Και οι 2 ημερίδες πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεως και απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Στόχος τους ήταν να δοθεί βήμα σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής πανελλαδικά να παρουσιάσουν και να μοιραστούν με την κοινότητα των εκπαιδευτικών Πληροφορικής διδακτικές προτάσεις/πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμόσει στην τάξη προκειμένου να ξεπεράσουν “διδακτικά εμπόδια” σε συγκεκριμένα σημεία τής ύλης ή/και να κάνουν τη διδασκαλία πιο ελκυστική/αποτελεσματική ή/και να αξιοποιήσουν εκπαιδευτικά λογισμικά που ανοίγουν νέες προοπτικές στη διδασκαλία-μάθηση κ.λπ.

Στην ημερίδα "Σχεδιάζω, υλοποιώ, μοιράζομαι: Καλές πρακτικές στη διδασκαλία τής Πληροφορικής για τα Γυμνάσια" (17/1/2022) η δρ Κατερίνα Γλέζου παρουσίασε την εργασία της με τίτλο "Πτυχές τού e-Twinning έργου “Robotics - a step to the future” : https://drive.google.com/file/d/1zm0Sp6iDQ7uH6iHwS0EBcL69bVBFMc7T/view

Στην ημερίδα "Σχεδιάζω, υλοποιώ, μοιράζομαι: Καλές πρακτικές στη διδασκαλία τής Πληροφορικής για τα ΓΕ.Λ. και τα ΕΠΑ.Λ." (31/1/2022) η δρ Κατερίνα Γλέζου παρουσίασε την εργασία της με τίτλο "Παιδαγωγική αξιοποίηση τής διαδικτυακής εφαρμογής padlet στη διδακτική πράξη": https://blogs.sch.gr/pekesde/files/2022/01/20220131_padlet_glezou_last.pdf.