Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, μαθητής τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, ήταν ένας από τους τρεις μαθητές τής εθνικής ομάδας που διακρίθηκε και τιμήθηκε με εύφημη μνεία στην 50ή Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019, που διοργανώθηκε στο Τελ Αβίβ τού Ισραήλ (7-15 Ιουλίου 2019).

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων εκπροσωπούν την Ελλάδα σε διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής, ως μέλη τής εθνικής αντιπροσωπίας, και επιστρέφουν με τιμητικές διακρίσεις.

Οι Έλληνες μαθητές που μετέχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής επιλέγονται αποκλειστικά από τους επίσημους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής «Αριστοτέλης».

Οι Διαγωνισμοί «Αριστοτέλης» διεξάγονται από το Τμήμα Φυσικής τού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση σε σχολεία όλης τής χώρας, μετά από έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας, με διαφάνεια, αξιοπιστία και δημοσιοποίηση των θεμάτων και των αποτελεσμάτων τους.

Προηγείται εντατική προετοιμασία των μαθητών τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και στην εκτέλεση πραγματικών πειραματικών ασκήσεων στα εργαστήρια τού Τμήματος Φυσικής τού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα θέματα τής Ολυμπιάδας με τις λύσεις τους έχουν αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους τού Πανεπιστημίου Αθηνών (εδώ) και τής Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής (εδώ).

Η συμμετοχή τής ελληνικής ομάδας πραγματοποιήθηκε και εφέτος με τη στήριξη τού Ιδρύματος Ωνάση, που χορηγεί τη συμμετοχή όλων των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθητικές Ολυμπιάδες.


fotopoulos
Ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος (δεύτερος από αριστερά)