Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δανάη Βασίλογλου θα εκπαιδευτεί στο CERN! Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) επέλεξε για το 2021 έξι κράτη -μεταξύ αυτών και την Ελλάδα- για να εκπαιδεύσει μαθητές τους στο πλαίσιο τού προγράμματος HSSIP (High School Students Internship Programme).

Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές λυκείου να εργαστούν στο περιβάλλον τού Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου, με εργαστηριακή εξάσκηση σε δικές τους προτάσεις και ιδέες.

Σκοπός είναι η ενθάρρυνση τής περιέργειας των μαθητών, καθώς και να παρακινηθούν σε σταδιοδρομία στην επιστήμη και έρευνα. Σκοπός, επίσης, είναι να αναδειχθεί η έρευνα τού CERN στις διάφορες χώρες.

Από την Ελλάδα επελέγησαν 24 μαθητές με αυστηρά κριτήρια, μεταξύ των οποίων και η μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δανάη Βασίλογλου (τμήμα Β΄1).
Η μαθήτρια επελέγη μαζί με άλλους επτά μαθητές από την Αττική (επί συνόλου 72 υποψηφίων), αφού προτάθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού ως κατάλληλη λόγω τής άριστης επίδοσής της στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία και τού εξαίρετου ήθους της.

Η Δανάη Βασίλογλου θα φιλοξενηθεί μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες μαθητές στις εγκαταστάσεις τού CERN στη Γενεύη και θα εκπαιδευθεί στο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο από τις 12 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2021.
Την καθοδήγηση και υποστήριξη τής μαθήτριας ανέλαβε ο φυσικός κ. Γιάννης Πουλόπουλος με τη συνεργασία τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά.