Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το πρόγραμμα «Χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού» που υλοποιεί το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, συνεχίζοντας την παράδοση να προσφέρει στους μαθητές του ευρύτερη παιδεία απαραίτητη στη διαμόρφωση πολύμορφης προσωπικότητας ικανής να ανταποκριθεί στο σύνθετο, μεταβαλλόμενο και γεμάτο προκλήσεις σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2022-2023.

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές τής Α΄ τάξης με τη διεξαγωγή ενός κουίζ την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αρίστευσαν είναι οι: Γεώργιος Μακρής, Παναγιώτης Μαυραγάνης και Νεφέλη Παρδάλη (έλαβαν 20), Ανδρέας Κουτσούκος (19,8), Ανθή Μάζη και Μαρία Ποντικάκου (19,6), Κυριακή Σκλήρη και Νεφέλη Παπαδημητρίου (19,4). Η βράβευσή τους θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο των Σχολείων στο πλαίσιο πρωινής προσευχής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στον «οικονομικό αλφαβητισμό» των μαθητών (financial literacy) για την απόκτηση θετικής χρηματοοικονομικής νοοτροπίας, σημαντικής για την εξασφάλιση τής οικονομικής τους ευημερίας.

Υπεύθυνη τού προγράμματος είναι η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.

image001