Αρσάκεια Ιωαννίνων

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Ήλιδα-Δήμητρα Βάββα, η οποία τιμήθηκε με το Prix dexcellence Sorbonne C1 από το Γαλλικό Ινστιτούτο για την εξαιρετική επίδοσή της στο δίπλωμα πανεπιστημιακού επιπέδου SORBONNE C1 για το σχολικό έτος 2022.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο τού Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος παρουσία τού Διευθυντή του κ. Nicolas Eybalin και τού Διευθυντή Εξετάσεων κ. Νικολάου Χριστοδούλου. Κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο επιδίδει το Prix d’excellence στους υποψηφίους με τις υψηλότερες επιδόσεις σε όλη την Ελλάδα σε ειδική τελετή.

Μερικές σκέψεις τής Ήλιδας για τη βράβευσή της:

Με την εκμάθηση τής γαλλικής γλώσσας ασχολούμαι μέσω τού Σχολείου από την Γ΄ τάξη τού Δημοτικού και από τότε μέχρι σήμερα υπήρξε σημαντικό αντικείμενο των καθηκόντων μου. Η επαφή μου με τα γαλλικά διπλώματα ξεκίνησε από μικρή ηλικία, ωστόσο οι εμπειρίες που μου προσέφερε το Σχολείο δίνοντάς μου ευκαιρίες να συμμετέχω σε διαγωνισμούς μετάφρασης στη γαλλική γλώσσα, σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και σε εκθέσεις τού Γαλλικού Ινστιτούτου, στην εκπόνηση εργασιών σχετικά με Γάλλους συγγραφείς, σε διαθεματικές συζητήσεις στη γαλλική γλώσσα κ.ά. ήταν καθοριστικές για να αγαπήσω τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που τιμήθηκα με αυτή τη διάκριση και ευχαριστώ πολύ το σχολείο μου και τους καθηγητές μου για τη σημαντικότατη συμβολή τους σε όλη την προσπάθειά μου!

Ήλιδα Βάββα

Βράβευση C1 Lit Φωτο 1 2