Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 διεξήχθη η α΄ φάση τού 37ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι εγγεγραμμένοι μαθητές διαγωνίστηκαν σε θέματα ανάλογα με την τάξη που φοιτούν. Αρκετοί μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, και από τις τρεις τάξεις, συμετείχαν στον διαγωνισμό αποφέροντας καλές επιδόσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση τής μαθήτριας τής Γ΄ τάξης Βάββα Ήλιδας, με καθηγήτρια την κ. Γιαννακοπούλου. Η μαθήτρια κατέλαβε την 11η θέση μεταξύ 345 υποψηφίων. Έτσι περνά στη β΄ φάση τού διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί γραπτά και προφορικά, στις 7 Μαΐου 2024.

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών θα φροντίσει για την άσκησή των μαθητών που θα επιλεγούν στην γ΄ φάση στο Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ και στη συνέχεια, μετά από εργαστηριακές και θεωρητικές εξετάσεις, για την επιλογή τής τελικής ομάδας των τεσσάρων (4) μαθητών/-τριώντων, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 56η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί, από 21 έως 30 Ιουλίου 2024, στο Ριάντ τής Σαουδικής Αραβίας.

image001