Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού προγράμματός τους e-twinning, 11 μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού πραγματοποίησαν ταξίδι στη Ρουμανία, από 17 έως και 21 Μαρτίου 2015, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους κ. Σοφία Ραπτάκη (Υποδιευθύντρια) και Παρασκευή Χανδάνου. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από ισάριθμα συνομήλικα τους παιδιά και τις οικογένειές τους στο Targoviste, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από το Βουκουρέστι.
Στο τετραήμερο τής παραμονής τους στη Ρουμανία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Βουκουρέστι και το Brassov. Εντυπωσιάστηκαν από τον πολιτισμό, θαύμασαν τα παλάτια, τα μουσεία αλλά και την ύπαιθρο τής γειτονικής χώρας. Επίσης παρακολούθησαν στο Λύκειο τού Targoviste μαθήματα Ιστορίας, Γεωγραφίας, Μαθηματικών στην αγγλική γλώσσα και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και κουίζ.
Οι μαθητές αποχαιρέτησαν τη Ρουμανία πλούσιοι σε εμπειρίες και γοητευμένοι από την ευγένεια και την καλοσύνη των Ρουμάνων συμμαθητών τους και των οικογενειών τους, που παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν τα τελευταία χρόνια δεν παρέλειψαν να φερθούν άψογα στους φιλοξενουμένους τους και να τους περιποιηθούν με πλούσια φαγητά και δώρα.
Αντίστοιχα 11 μαθητές από τη Ρουμανία, μαζί με τους καθηγητές τους, αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα από συμμαθητές τους τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, από 27 Απριλίου έως και 1η Μαΐου 2015.