Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, και συγκεκριμένα η Β΄ Λυκείου, πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή, πολιτιστικού χαρακτήρα στη νήσο Σύρο, από τις 6 έως και τις 8 Απριλίου 2017.
Οι μαθητές είχαν προηγουμένως, επί ένα τετράμηνο, εκπονήσει εργασίες σχετικές με τον πνευματικό και αισθητικό πλούτο τού νησιού.
Οι μαθητές, με τη συνοδία των καθηγητών κ. Σταυρούλας Ευαγγελάτου, Παρασκευής Χανδάνου,. Μαρίας Γιαννακοπούλου, Παναγιώτη Νικολέλλη, Ευθυμίου Κάτσικα και τής Υποδιευθύντριας τού Σχολείου κ. Σοφίας Ραπτάκη περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ερμούπολη.
Επισκέφθηκαν  την πλατεία Μιαούλη, το Δημαρχείο, το Πνευματικό Κέντρο, το 1ο Γυμνάσιο Σύρου, τον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης τού Σωτήρος, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τη συνοικία Βαπόρια, τον ιερό ναό τής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου, τον ιερό ναό τής Αναστάσεως, το Νεώριο, τον ιερό ναό τού Αγίου Νικολάου, το Θέατρο "Απόλλων" καθώς και τον μεσαιωνικό οικισμό τής Άνω Σύρου, με την καθολική εκκλησία τού Αγίου Γεωργίου, το αντίστοιχο νεκροταφείο, το Μουσείο Μ. Βαμβακάρη, την έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και, τέλος, τον ιερό ναό τής Αγίας Τριάδας.
Το όμορφο νησί, οι άριστες ξεναγήσεις, ο καλός καιρός, το ωραίο ξενοδοχείο, η  μεταξύ τους σύμπνοια  και η  συνεργασία με τους καθηγητές τους ενθουσίασαν τους μαθητές που  δήλωσαν ότι θα ξαναεπισκεφθούν σύντομα τη Σύρο, "το κόσμημα των Κυκλάδων".
Ακολουθεί άφθονο φωτογραφικό υλικό που επιμελήθηκε ο κ. Ευθύμιος Κάτσικας (καθηγητής Φυσικής Αγωγής).