Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τής προετοιμασίας για το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, που θα διεξαχθεί στο κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη από 9 έως 11 Φεβρουαρίου 2018, 10 μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν την πρεσβεία τού Ισραήλ στην Αθήνα.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πολιτική και τις θέσεις τού κράτους τού Ισραήλ σε τρέχοντα θέματα, τα οποία και θα συζητηθούν στη συνέχεια στο συνέδριο. Οι μαθητές τής Β΄ τάξης Γυφτοδήμου Αγγελική-Ωραιοζήλη, Κοντομηνά Ελένη-Αθηνά, Ρονιώτη Μυρσίνη, Τόμκου Δέσποινα, Βερβεσού Ιωάννα, Κυπριανού Νεφέλη, Κατσή Χριστίνα, Ζερβάνος Δαμιανός-Ῑωάννης, Γεωργακόπουλος Νικόλαος-Ραφαήλ και Ιωάννου Λάμπρος είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα και απορίες σχετικά με τα υπό συζήτηση θέματα. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την ιστορική πορεία τού κράτους τού Ισραήλ, τα προβλήματα, τα επιτεύγματα, το εκπαιδευτικό του σύστημα κ.ά. Η συζήτηση με τις κ. Sawsan Hasson, Deputy Chief of Mission, και Tity Matsa, Academic Affairs & Information Officer, υπήρξε άκρως διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα για τα παιδιά, καθώς οι πληροφορίες που τους δόθηκαν κάλυπταν πλήρως τα προς συζήτηση θέματα.
Αναμφισβήτητα υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές, που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση τού επικείμενου συνεδρίου.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες για το πρόγραμμα καθηγήτριες Αγγλικών κ. Α. Τζαμάλη και Μ. Παππά.