Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 18 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις με τους μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, στις οποίες έγινε συζήτηση σχετικά με Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης.

Σκοπός τού προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φ.Ε., και παρακολούθησαν οι μαθητές κάθε τμήματος ξεχωριστά, ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς την αποδοτικότερη αξιοποίηση τού χρόνου τους, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις σχολικές τους υποχρεώσεις, να διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αλλά και να οργανώνουν αποδοτικότερα τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Κατά την πρώτη αυτή διαδικτυακή συνάντηση οι μαθητές μίλησαν για τις αλλαγές που βιώνουν κατά την μετάβασή τους από το Γυμνάσιο στο Λύκειο και άκουσαν και τις απόψεις των συμμαθητών τους για τις αλλαγές αυτές. Επίσης, τα παιδιά μίλησαν για τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, για τις μεθόδους μελέτης που χρησιμοποιούν και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή διαχείριση τού χρόνου τους.

Τέλος, αναφέρθηκαν και στις ιδιαιτερότητες τής διεξαγωγής των μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την κ. Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια και σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και τον κ. Γεώργιο Γεωργουλέα, σχολικό ψυχολόγο, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά.