Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, και με αφορμή την παρατεινόμενη περίοδο τής υγειονομικής κρίσης που ζούμε, η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Πανδημία: Παιδιά  και γονείς σε πρωτόγνωρες συνθήκες», την οποία παρακολούθησαν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων των Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολέιων.

Την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή τής εκδήλωσης είχε η κ. Ξένια Παρασκευοπούλου, ψυχολόγος και Προϊσταμένη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε., η οποία είχε και την ευθύνη τού συντονισμού της.

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση αποτέλεσε μέρος ενός κύκλου διαδικτυακών συναντήσεων με γονείς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και ήρθε να συμπληρώσει τις συναντήσεις που πραγματοποιούν οι ψυχολόγοι και οι σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τους μαθητές στη διαδικτυακή τάξη.

Στο πρώτο μέρος τής εκδήλωσης η κ. Δέσποινα Ιακώβου, ψυχολόγος στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης και η κ. Κατερίνα Σουφλιά, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Αρσάκεια Ψυχικού, τοποθετήθηκαν πάνω σε μια ποικιλία θεμάτων που απασχολούν σήμερα τους γονείς, όπως η διαμόρφωση ρόλων και η δυναμική τής οικογένειας, οι τρόποι σωματικής και ψυχολογικής εκτόνωσης, οι τεχνικές εκπαίδευσης των παιδιών στην «αβεβαιότητα», η διαχείριση και οργάνωση χρόνου και η διαχείριση τού άγχους των μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Λυκείου.

Στη συνέχεια, και στο μεγαλύτερο μέρος τής εκδήλωσης, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να λάβουν συμβουλευτική καθοδήγηση από τα μέλη τής Υπηρεσίας.

Ενισχύοντας τον δεσμό εμπιστοσύνης μεταξύ γονέων και σχολείου οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φ.Ε. βρίσκονται στο πλευρό των οικογενειών καθ’ όλη τη διάρκεια τής παραμονής των μαθητών στο σπίτι.