Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης (τμήμα Α΄4) τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κατά τη διάρκεια τού Β΄τετραμήνου πραγματοποιούν εκπαιδευτική δραστηριότητα με τίτλο «Προσομοίωση Συνέντευξης Τύπου» στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Πολιτικής Παιδείας.

Το θέμα τής συνέντευξης που προετοιμάζουν οι μαθητές είναι «Οικονομία και Πανδημία».

Στη Συνέντευξη Τύπου θα λάβουν μέρος οι εξής φορείς: Dock-Συνεργατικός Χώρος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο), Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Οι μαθητές προσεγγίζοντας το θέμα από την πλευρά τής Οικονομίας θα μελετήσουν το άρθρο τού καθηγητή Χρηματοοικονομικής τού Πανεπιστημίου Πειραιώς και προέδρου τού Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού κ. Νικολάου Φίλιππα, με τίτλο «Το μέλλον τού χρήματος είναι ψηφιακό - Η πανδημία θα φέρει γρήγορα τη νέα πραγματικότητα» και την ημέρα τής συνέντευξης δύο εκπρόσωποί τους θα του θέσουν ερωτήσεις επί τού θέματος.

Οι μαθητές επέλεξαν το άρθρο από τη Βιβλιοθήκη τής ιστοσελίδας τού Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (πατήστε εδώ).

Οι στόχοι τής εκπαιδευτικής αυτής δραστηριότητας είναι οι εξής: οι μαθητές να διδαχθούν τις τεχνικές και τους τρόπους επικοινωνίας, την πολύπλευρη έννοια των Δημοσίων Σχέσεων ως λειτουργίας τού Management, καθώς και την έννοια και το περιεχόμενο τού Marketing.

Και, επίσης, να κατανοήσουν τους στόχους τήςΣσυνέντευξης Τύπου, τα διαδικαστικά για μια ολοκληρωμένη συνέντευξη και την προγενέστερη προετοιμασία, καθώς και τα μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ή διά ζώσης, αναλόγως των συνθηκών λόγω τής πανδημίας τής Covid19, τον μήνα Απρίλιο 2021.

Την ευθύνη για την όλη δραστηριότητα έχει η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, με τη συνεργασία τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά.