Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021, την 4η διδακτική ώρα, ο μαθηματικός τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Παναγιώτης Νικολέλλης μίλησε διαδικτυακώς στους μαθητές τής Β΄ τάξης, φιλοξενούμενος στο ψηφιακό δωμάτιο τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά.

Ο εκπαιδευτικός μίλησε στα παιδιά για την πλούσια συλλογή γραμματοσήμων που διαθέτει και το πάθος τού συλλέκτη που τον έχει οδηγήσει και σε άλλες σημαντικές συλλογές: νομισμάτων, βιβλίων από εφημερίδες, μπουκαλιών ελληνικών ποτών και ποικίλων παλαιών αντικειμένων.

Ο κ. Νικολέλλης, σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια, είχε ετοιμάσει πλούσιο εποπτικό υλικό και βάσει αυτού αναφέρθηκε σε ιστορικά θέματα που σχετίζονται με τα γραμματόσημα και τα νομίσματα.

Έδειξε φωτογραφικό υλικό από τις συλλογές του και σχολίασε διάφορες παραμέτρους τού υλικού αυτού.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τον δάσκαλό τους από μια άλλη οπτική γωνία και να κατανοήσουν ότι κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να έχει στην καθημερινή του ζωή πολλά ενδιαφέροντα, διαφορετικά από το γνωστικό του αντικείμενο.

Η ομιλία αυτή εγκαινιάζει μια νέα πρακτική στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού υπό τον γενικό τίτλο «Γνωρίζω τον δάσκαλό μου καλύτερα».

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην Διευθύντρια κ. Παππά η οποία, σε συμφωνία και σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Διδασκόντων τού Σχολείου, θα συνεργάζεται με όποιον συνάδελφο επιθυμεί να μιλήσει στους μαθητές σχετικά με κάποια ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριότητά του, που θα είναι επωφελής και για τα παιδιά.

Μέσω αυτής τής πρακτικής οι μαθητές θα καταλάβουν, εκτός των άλλων, ότι οι εκπαιδευτικοί τους είναι  πολύπλευρες προσωπικότητες με ποικίλα ενδιαφέροντα και δραστηριότητες στην προσωπική τους ζωή.


image001