Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, με πλήρη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, και για να αποκτήσουν οι μαθητές ερεθίσματα σχετικά με τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται, οι μαθητές των τμημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών Γ΄1 και Π΄1 τού Β΄ Αρσακείου Λυκείο Ψυχικού επισκέφθηκαν τη μεγάλη επετειακή έκθεση για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση τού 1821, με τον τίτλο «1821 Πριν και Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Η μοναδική αυτή έκθεση διοργανώνεται με τη σύμπραξη τής Τράπεζας τής Ελλάδος, τής Εθνικής Τράπεζας και τής Alpha Bank, υπό την αιγίδα τής Προέδρου τής Ελληνικής Δημοκρατίας κ. K. Σακελλαροπούλου.

Οι μαθητές είχαν ενημερωθεί για τα εκθέματα μέσα από ολιγόλεπτα βίντεο τού Μουσείου Μπενάκη, που παρακολούθησαν με τις φιλολόγους τους.

Χίλια διακόσια αντικείμενα ξεδιπλώνουν περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας (1770-1870) σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα!

Η εκθεσιακή αφήγηση πραγματοποιείται μέσα από έργα τέχνης και αρχειακά τεκμήρια, που διαθέτουν στις συλλογές τους οι τρεις τράπεζες, καθώς και μέσα από το πλούσιο υλικό που διαθέτει το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο συγκεντρώθηκε χάρη στους δεσμούς εμπιστοσύνης που αυτό διατήρησε, από την ίδρυσή του, με τις οικογένειες των αγωνιστών και των πρωταγωνιστών τής Επανάστασης του 1821.

Σημαντικά είναι, επίσης, και τα έργα που έχουν  παραχωρηθεί από μεγάλα μουσεία τού εξωτερικού και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Τους μαθητές τής Γ΄ τάξης συνόδευσαν, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά και η φιλόλογος κ. Μαρία Στρατοπούλου, ενώ τους μαθητές τής Β΄ τάξης συνόδευσαν, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, η Υποδιευθύντρια κ. Σοφία Ραπτάκη και η φιλόλογος κ. Δήμητρα Αγιασοφίτη.

Την οργάνωση των επισκέψεων ανέλαβαν η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά με την καθηγήτρια Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.