Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, παραμονή τής εθνικής επετείου, το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού τίμησε την επέτειο με γιορτή που προέβαλε βιντεοσκοπημένη στους μαθητές στις αίθουσές τους, κατά τις πρώτες διδακτικές ώρες, σύμφωνα με τις οδηγίες τού Υπουργείου Παιδείας.


Η γιορτή περιελάμβανε κατ΄αρχάς την τελετή παράδοσης και παραλαβής τής Σημαίας τού Σχολείου από τη Διευθύντρια δρα Νέλλη Παππά.
Εφετινές σημαιοφόροι ορίστηκαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης Δέσποινα Μαγκλάρα, για την εθνική εορτή τής 28ης Οκτωβρίου, και Άννα-Μαρία Χατζηγεωργίου, για την εθνική εορτή τής 25ης Μαρτίου, οι οποίες ισοβάθμησαν στη Β΄τάξη με γενικό βαθμό «Είκοσι» (Άριστα).

Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών δρ Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, η οποία συνδύασε αριστοτεχνικά το έπος τού ’40 και τα γεγονότα τού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ο πλανήτης.

Εν συνεχεία προβλήθηκε θεατρικό που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού και το οποίο βιντεοσκοπήθηκε στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Ευχή όλου τού Συλλόγου Διδασκόντων ήταν τού χρόνου να γιορτάσουμε την εθνική εορτή σε συνθήκες πλήρους κανονικότητας με το σύνολο τής σχολικής κοινότητας διά ζώσης στο Θέατρο τού Σχολείου.