Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου (για το τμήμα Α΄1) και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 (για τα τμήματα Α΄2, Α΄3, Α΄4) πραγματοποιήθηκαν διά ζώσης συναντήσεις με τους μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, για να συζητήσουν στο πλαίσιο τού Προγράμματος  Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης.

Σκοπός τού προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φ.Ε., και παρακολούθησαν οι μαθητές κάθε τμήματος ξεχωριστά, ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς την αποδοτικότερη αξιοποίηση τού χρόνου τους, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις σχολικές τους υποχρεώσεις και, παράλληλα, να εξασφαλίζουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και να οργανώνουν αποδοτικότερα τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση οι μαθητές μίλησαν για τις αλλαγές που βιώνουν κατά τη μετάβασή τους από το Γυμνάσιο στο Λύκειο και άκουσαν και τις απόψεις των συμμαθητών τους για τις αλλαγές αυτές.
Επίσης, τα παιδιά μίλησαν για τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, για τις μεθόδους μελέτης που χρησιμοποιούν και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή διαχείριση τού χρόνου τους.

Τέλος, αναφέρθηκαν και στις ιδιαιτερότητες τής μετάβασής τους στο Λύκειο, ειδικότερα, μετά από την περσινή παρατεταμένη περίοδο εγκλεισμού.

Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την κ. Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια και Σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και τον κ. Γιώργο Γεωργουλέα, σχολικό ψυχολόγο, με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά.