Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safe Internet Day), που εφέτος γιορτάστηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2022, και για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Παιδείας συστήνουν δραστηριότητες εκπαιδευτικού περιεχομένου για την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου και επωφελέστερου διαδικτύου, το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και η Διευθύντριά του κ. Νέλλη Παππά κάλεσαν την ψυχολόγο κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα, Συντονίστρια στο Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης στο "Χαμόγελο τού Παιδιού".

Η κ. Χαρδαλούπα μίλησε στον χώρο του Θεάτρου, την 3η και 4η διδακτική ώρα, στα τμήματα Β΄1 και Β΄2 τάξης και, την 5η και 6η ώρα, στα τμήματα Β΄3 και Β΄4.

Μέσα από έγκυρα στοιχεία και πραγματικά περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και εκφοβισμού η κ. Χαρδαλούπα έδωσε πληροφορίες και συμβουλές για ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις, σχολίασαν, έκαναν υποθέσεις, συζήτησαν και πληροφορήθηκαν για όσα τους αφορούν.

Σκοπός τού Σχολείου μας είναι η έγκυρη και σε βάθος ενημέρωση των μαθητών μας για τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως αυτή τής χρήσης τού διαδικτύου.