Αρσάκεια Ιωαννίνων

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε από τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού τής ΦΕ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2022, διαδικτυακά, μέσω τής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings, και την παρακολούθησαν από την τάξη τους οι μαθητές τής Γ΄ τάξης όλων των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ιωαννίνων.

Σε αυτή τη διαδικτυακή εκδήλωση προσκλήθηκαν 16 διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές.
Στους μαθητές τής καθεμίας από τις τέσσερεις Ομάδες Προσανατολισμού μίλησαν 4 πανεπιστημιακοί καθηγητές (2 τη Δευτέρα 21 και 2 την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου), οι εισηγήσεις των οποίων αφορούσαν στις σπουδές και τις κατευθύνσεις των τμημάτων που εκπροσωπούν, καθώς και τις επαγγελματικές προοπτικές και διεξόδους που προσφέρει η επιστήμη τους.

Μετά το πέρας τής κάθε παρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν στον ομιλητή τις απορίες τους με τη μεσολάβηση των καθηγητών τους στην τάξη.

Την ευθύνη για την οργάνωση και την πραγματοποίηση τής εκδήλωσης είχαν, εκ μέρους των Σχολείων, η Διευθύντρια τού Α΄ Λυκείου κ. Αμαλία Μαυροειδή, η Διευθύντρια τού Β΄ Λυκείου δρ Νέλλη Παππά και η Διευθύντρια τού Γενικού Λυκείου δρ Μαρίκα Δουζίνα, και εκ μέρους των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών ο κ. Παντελής Κατηνιώτης, καθηγητής-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc, PhD, και η κ. Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc.

Την εκδήλωση συντόνισαν, πέραν τού κ. Κατηνιώτη και τής κ. Σουφλιά, η κ. Ιωάννα Κούρτη, καθηγήτρια - Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc, και η κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου, καθηγήτρια-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc.