Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, με χαρά και υπερηφάνεια, συγχαίρει όλους τους μαθητές που πήραν την πρωτοβουλία να συμμετάσχουν στους 14ους Αγώνες Λόγου και Τέχνης και, ιδιαίτερα, τα παιδιά που με την πρωτότυπη σκέψη τους και την ευαισθησία τους ξεχώρισαν γράφοντας, φωτογραφίζοντας, ζωγραφίζοντας.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στις 18 Μαρτίου 2022, διαδικτυακά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές όλων των Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων.

Το πρώτο μέρος τής εκδήλωσης αφιερώθηκε στη βράβευση των παιδιών.

Στα παιδιά που βραβεύτηκαν για τα έργα τους συμπεριλαμβάνονται και οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού:

• Ρήγου Μαρία-ΟλβιανήΑ΄ Βραβείο Διηγήματος Λυκείου ["Τα απαραίτητα και οι γκρεμοί"]
 Χατζηγεωργίου Άννα-ΜαρίαΒ΄ Βραβείο Ποίησης Λυκείου["Η Ζωή"]
• Ζαρβάνου ΕλένηΒ΄ Βραβείο Φωτογραφίας Λυκείου, άτιτλο
• Δήμου Μαρία-ΒλασίαΓ΄ Βραβείο Σκίτσου Λυκείου"Οι Κειμενικοί μου δείκτες" ]

Τα μέλη τής κριτικής επιτροπής κ. Γ. Μετζικώφ, Ι. Ζουργός, Μ. Γκανά, Κ. Συφιλτζόγλου, Ι. Παπαδάτος, Σ. Σούλης, Π. Δόμαλης και Ε. Παπαθεοδώρου συνομίλησαν με τα παιδιά, και στη συζήτηση οι μαθητές τού Σχολείου μας συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που αφορούσαν στη σχέση τής τέχνης με την κριτική, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μυηθεί ένας νέος στην τέχνη και τον ρόλο τής τέχνης σε μια εποχή σαν τη σημερινή, μέσα στην κρίση τής πανδημίας, στον τρόμο τού πολέμου και τον φόβο των νέων μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον...

Η παρουσία των μαθητών μας τροφοδότησε εποικοδομητικά τη συζήτηση, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι η νεανική, ρηξικέλευθη σκέψη, η αστείρευτη φαντασία και ο ανυπόκριτος, αυθεντικός εφηβικός λόγος ανοίγουν και σ’ εμάς τους δασκάλους τους τον δρόμο προς την ελπίδα και την πίστη ότι με αυτά τα παιδιά ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος!

Τους ευχαριστούμε όλοι θερμά γι’ αυτό.