Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, όπου εξεναγήθηκαν στην έκθεση με έργα τού Νίκου Εγγονόπουλου, τού «Ορφέα τού Υπερρεαλισμού», δανεισμένα από τις συλλογές τού Ιδρύματος Ωνάση, τής Alpha Bank, τού Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α. Π. Θ., τής Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου, τής Λεβεντείου Πινακοθήκης, καθώς και πολλών ιδιωτικών συλλογών.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους διάφορους ορόφους τού μουσείου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μερικά από τα γνωστότερα έργα του καλλιτέχνη, όπως: "Ορφεύς", "Ερμής και Ευρυδίκη", "Αργώ" κ.ά.

Με τη βοήθεια ξεναγών, έκαναν μια αναδρομή στη ζωή τού καλλιτέχνη και ενημερώθηκαν για την πηγή έμπνευσής του, καθώς και τον ιδιαίτερο τρόπο που ζωγράφιζε τα θέματά του.
Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα έργα τέχνης, να στοχαστούν και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και προβληματισμούς.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με δραστηριότητες εικαστικού περιεχομένου στο τέλος τής ξενάγησης, όπου και επέδειξαν τη δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό τους ταλέντο.

Εκτός από την επίσκεψη στον χώρο τέχνης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν και μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο και να περιηγηθούν στον ευρύτερο χώρο τού Ζαππείου και τής Βουλής.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Μ. Παππά, Δ. Χατζηαγγελάκη, Χ. Βαβέτση, Δ. Αγιασοφίτη, Αικ. Τσιχλή και Γ. Αντωνιάδης.