Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Ιωάννα Μηνιωτάκη, Ιωάννα Μπουκάνου, Αδαμαντία Παπαποστόλου και Αριάδνη Ψύλλου, με την καθηγήτριά τους κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, παρακολούθησαν διαδικτυακά, στη Βιβλιοθήκη των Σχολείων, την 4η Προσομοίωση Συνέντευξης Τύπου «Οικονομία και κλίμα: ο μετασχηματισμός προς τη βιωσιμότητα», μετά από πρόσκληση τής συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου ΠΕ80 Οικονομίας κ. Δήμητρας Μακρή, τής Τράπεζας Ελλάδος και τού Μουσείου τής Τράπεζας Ελλάδος.

Η αλλαγή τού κλίματος είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία. Η αύξηση τής θερμοκρασίας τού κλιματικού συστήματος είναι αδιαμφισβήτητη, σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (ΔΕΚΑ).

Η χώρα μας από το 2016 έχει υιοθετήσει εθνική στρατηγική σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό των αρνητικών συνεπειών της. Αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία κατέδειξε ακόμη περισσότερο την αναγκαιότητα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Αντίστοιχα, η ιδέα τής βιωσιμότητας, που πηγάζει από την έννοια τής βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία καθιερώθηκε στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής για τη Γη, στο Ρίο το 1922, αποτελεί σημαντικό διακύβευμα για την αντιμετώπηση των αναγκών των μελλοντικών γενεών.

Οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις επί τού θέματος στους εκπροσώπους τής Τράπεζας τής Ελλάδας και αναπτύχτηκε γόνιμος διάλογος.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων τού 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής (Πράξη 7η/06.04.2022 τής Ολομέλειας), υπό την εποπτεία τής Συντονίστριας τής Οικονομίας κ. Δ. Μακρή.