Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 αντιπροσωπία μαθητών/μαθητριών τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησε με πολλή προσοχή, στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού, την ομιλία τού καθηγητή Ιστορίας τού Μεταπολεμικού κόσμου στο Ε.Κ.Π.Α. και μέλους τού Δ.Σ. τής Φ.Ε. κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι μαθητές/μαθήτριες άκουσαν μαζί με συμμαθητές τους από τα λοιπά Αρσάκεια Σχολεία τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ψυχικού τον διακεκριμένο ιστορικό να μιλά με τη βοήθεια χάρτη για το χρονικό έως την στρατιωτική ήττα στη Μικρά Ασία το 1922, την άτακτη υποχώρηση των στρατευμάτωντον ξεριζωμό των ελληνικών πληθυσμών από τις πατρογονικές τους εστίες και την αποκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα.

Οι μαθητές/ μαθήτριες έθεσαν πληθώρα ερωτημάτων που απαντήθηκαν αναλυτικά από τον κ. Χατζηβασιλείου, τού οποίου η ομιλία έθεσε στέρεες βάσεις και για την επωφελή ενασχόληση τής μαθητικής κοινότητας με τα εργαστήρια και τα θέματα τού 9ου Παναρσακειακού Συνεδρίου με τίτλο «Μνήμη Μικρασιατικού Πολιτισμού».