Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού, συνάντηση γνωριμίας φορέων τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού και τής Διευθύντριας  κ. Παππά με τους γονείς των μαθητών τής Α΄ τάξης.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ομιλία τού σχολικού ψυχολόγου κ. Γεωργουλέα, που αφορούσε σε θέματα διαχείρισης χρόνου και άγχους και σε γενικότερες δυσκολίες τής εφηβικής ηλικίας.

Η κ. Σουφλιά, υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, αναφέρθηκε στην καθοδήγηση των μαθητών έως ότου συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και μέχρι  να κάνουν με ωριμότητα τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Η κ. Τσαγκαράκη, υπεύθυνη των Ρητορικών Ομίλων στα Αρσάκεια Σχολεία, ανέλυσε στους γονείς τη σημασία για τους μαθητές μας τής ρητορικής ικανότητας στην καθημερινή ζωή αλλά και στο μέλλον, και παρουσίασε τη φιλοσοφία των απογευματινών ομίλων ελληνικής και αγγλικής γλώσσας (FORENSICS).

Η Υποδιευθύντρια δρ Σοφία Ραπτάκη απηύθυνε χαιρετισμό στους γονείς, στον οποίο μίλησε για την επιτυχή προσαρμογή των μαθητών στο λύκειο και συνόψισε πρακτικές τού Σχολείου για την αποτελεσματική διδασκαλία τής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας με ιδιαίτερη αναφορά στην αξία τής λογοτεχνίας για την όξυνση τής σκέψης των παιδιών.



Εκπροσωπώντας και τον Σύλλογο Διδασκόντων ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής και καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κάτσικας μίλησε για τον ρόλο του στη σχολική ζωή και στα τρέχοντα θέματα τής σχολικής πραγματικότητας.

Τον λόγο πήρε μετά τις τοποθετήσεις των μελών των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. και των εκπαιδευτικών η Διευθύντρια δρ Νέλλη Παππά, η οποία καλωσόρισε τους γονείς στο Σχολείο, ανέλυσε τους στόχους τού Σχολείου μας, και τής Φ.Ε. γενικότερα, και παρουσίασε επιμέρους θέματα λειτουργίας βάσει και τού Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Λυκείων τής Φ.Ε., καθώς και το πρόγραμμα σπουδών και τις παροχές των Σχολείων τής Φ.Ε. σε σχέση με τα δημόσια σχολεία.

Εν συνεχεία η Διευθύντρια αναφέρθηκε αδρομερώς στα ισχύοντα για την ύλη και τις εξετάσεις τής Α’ λυκείου και έδειξε στους γονείς ενδιαφέροντες κόμβους στην ιστοσελίδα τού Σχολείου
.Εκτενής αναφορά και συζήτηση έγινε για τα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 και για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με την Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ και στη Β’ λυκείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τους γονείς να παρεμβαίνουν και να σχολιάζουν σε διάφορα σημεία.

Θα ακολουθήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση με τους γονείς των μαθητών τής Β' λυκείου.