Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 το τμήμα Α΄4 τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, κατόπιν πρωτοβουλίας τής Διεύθυνσης, επισκέφθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο την έκθεση «Νεοελληνική Ζωγραφική και Γλυπτική 19ου και 20ού αιώνα» τού οίκου δημοπρασιών "ΒΕΡΓΟΣ".

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δημοπρασία τού οίκου στις 27-29 Νοεμβρίου 2022.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί τους κ. Άσπα Αθανασιά και Μάκης Κάτσικας ξεναγήθηκαν από τον κ. Δημήτρη Μουρκάκο, υπεύθυνο τού τμήματος τέχνης τού οίκου, και τον κ. Ανδρέα Βέργο, Managing Director, σε εμβληματικά έργα τέχνης σπουδαίας πολιτιστικής αξίας, που βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές συλλεκτών και που σπάνια εκτίθενται στο ευρύ κοινό.

Ο κ. Μουρκάκος έκανε μια αναδρομή στην ιστορία τής τέχνης και από την Τουρκοκρατία μέσω τής Σχολής τού Μονάχου έφτασε στους σύγχρονους Νεοέλληνες δημιουργούς.

Ο κ. Βέργος εξήγησε στα παιδιά τη διαδικασία μιας δημοπρασίας και τους έδωσε να καταλάβουν, με απλό τρόπο, όλη την οικονομική δραστηριότητα που συνδέεται με τον χώρο των έργων τέχνης.

Υπήρξε έντονη διάδραση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Στο τέλος τής ξενάγησης οι μαθητές φωτογραφήθηκαν μπροστά στα έργα που προτιμούσαν και έλαβαν πλούσια δώρα από τον οίκο σε ανάμνηση τής επίσκεψής τους.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αποτελούσε επιβράβευση τού τμήματος για το ομαδικό πνεύμα που επέδειξε στη δημιουργία αφίσας με σκίτσα και κείμενα, και θέμα «Γυναίκες και Ιράν».