Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με χαρά το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού σάς παρουσιάζει το τρίτο τεύχος τής εφημερίδας «Για μια Βιώσιμη Οικονομία», για το σχολικό έτος 2021-2022, που είναι αφιερωμένο στον τομέα τής Οικονομίας, με άρθρα που καλύπτουν σημαντικά θέματα που πραγματεύονται οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους στα Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικά Σχολεία τής Περιφέρειας Αττικής, τής Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ80-Οικονομίας κ. Δήμητρας Μακρή, με έδρα το 2ο ΠΕ.ΚΕ.Σ και ανάθεση: 1ο, 3ο και 4ο ΠΕ.ΚΕ.Σ, και με έγκριση τού Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σκοπός τής έκδοσης τής εφημερίδας είναι να προωθηθεί ο οικονομικός εγγραμματισμός και η επιχειρηματική σκέψη των μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων μέσω τής ουσιαστικής συμβολής τους στη διαμόρφωση τής εφημερίδας, με θεματικές ενότητες που άπτονται των τομέων τής Οικονομίας και τής Επιχειρηματικότητας.

Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα και μελετώντας τα ενδιαφέροντα άρθρα που εμπεριέχει, στις σελίδες 23 έως και 25, θα συναντήσετε την παρουσίαση τής εικονικής επιχείρησης Εικαστικών Τεχνών “Animi Uniti - Iviαn”, που είχαν συστήσει οι μαθητές τής Γ΄τάξης (τμήμα Γ΄5), στο πλαίσιο τού προγράμματος Επιχειρηματικότητας, κατά το σχολικό έτος 2021-2022, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Δήμητρας Χατζηαγγελάκη.

Τα προϊόντα τής επιχείρησης είναι πίνακες ζωγραφικής, είδη ένδυσης και αξεσουάρ με σχέδια εμπνευσμένα από την επέτειο των 200 χρόνων από τον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα και τους Γάλλους Φιλέλληνες που τον στήριξαν.

“Animi Uniti” σημαίνει "ενωμένες ψυχές" και παραπέμπει στη ψυχική σύνδεση των Ελλήνων και των Γάλλων κατά τον απελευθερωτικό αγώνα τού 1821, που ενωμένοι σε μια ψυχή αγωνίστηκαν κατά των Οθωμανών.
“Iviαn” είναι τα αρχικά από τα ονόματα των δημιουργών των ζωγραφικών έργων τής επιχείρησης, των μαθητριών Ήβης και Αναστασίας Παύλου.

Το όραμα τής εταιρείας “Animi Uniti - Iviαn” επικεντρώνεται σε τρεις αξίες:

Προβολή και ανάδειξη τού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα τής Ελλάδας, και συγκεκριμένα των 200 χρόνων από την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Οθωμανούς και, ταυτόχρονα, τής αλληλεγγύης των Γάλλων Φιλελλήνων.

Προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού για την ενίσχυση τής οικονομίας τόσο τής χώρας μας όσο και τής Ευρώπης.

Μετάδοση καλλιτεχνικής και ιστορικής παιδείας, που συνιστά ένα άριστο εκπαιδευτικό μέσο.

Το σύνθημα τής εταιρείας είναι: «Μαζί ενωμένοι, πάντα ελεύθεροι και ευτυχισμένοι».

Την εφημερίδα μπορείτε να ξεφυλλίσετε εδώ και εδώ.

Το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τής καθηγήτριας Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρας Χατζηαγγελάκη και τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά.

Η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη είναι μέλος τής συντακτικής επιτροπής τής ηλεκτρονικής μαθητικής εφημερίδας «Για μια Βιώσιμη Οικονομία» για 2η συνεχή χρονιά.