Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η μαθητική κοινότητα τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, μετά από συνεννόηση με τη διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά, ακολούθησε το παράδειγμα των εκπαιδευτικών τού Σχολείου, οι οποίοι σε κλίμα εγκάρδιο διακόσμησαν για τα Χριστούγεννα το γραφείο Καθηγητών και άλλους χώρους τού Σχολείου. Η διευθύντρια σε στενή συνεργασία με την καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Μαρία Παππά συγκρότησαν επιτροπή από εκπαιδευτικούς για να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να διακοσμήσουν κατάλληλα τις τάξεις τους και στις 22 Δεκεμβρίου 2022, τελευταία μέρα των μαθημάτων, να κρίνει την καλύτερη διακόσμηση και να απονείμει βραβεία.


Όλη η μαθητική κοινότητα δραστηριοποιήθηκε με χαρά και εργάστηκε με ζήλο σε εξωδιδακτικό χρόνο. Τα παιδιά αντάλλαξαν απόψεις, χρησιμοποίησαν υλικά για ανακύκλωση ως στοιχεία διακόσμησης, παρουσίασαν μικρά δρώμενα με θέμα σχετικό με τα Χριστούγεννα (π.χ. καταναλωτισμός και δώρα, οικολογική συνείδηση, χριστουγεννιάτικο κατάστημα, γιορτινό γλέντι, Άγιος Βασίλης και δώρα σε παιδιά…), τα οποία πλαισίωσαν τις πλούσιες και ευφάνταστες διακοσμήσεις των αιθουσών. Το Σχολείο έζησε την τελευταία εβδομάδα προ των διακοπών στους ρυθμούς των Χριστουγέννων.
Την τελευταία ημέρα όταν πια ήταν όλα έτοιμα, η επιτροπή των εκπαιδευτικών επισκέφθηκε κάθε αίθουσα χωριστά, απόλαυσε τις διακοσμήσεις και τα δρώμενα των παιδιών, άκουσε και τραγούδησε κάλαντα μαζί τους. Προκρίθηκαν ως καλύτερες οι διακοσμήσεις των τμημάτων Α΄3 τής Α΄ λυκείου, Β΄4 τής Β΄ λυκείου και Γ΄5 τής Γ΄ λυκείου. Η επιτροπή ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές "υγεία και καλή πρόοδο" ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση, με την επάνοδο από τις διακοπές, θα δοθούν συμβολικά βραβεία στα τμήματα που διακρίθηκαν.