Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τού προχωρημένου τμήματος Γαλλικών τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού και η καθηγήτριά τους κ. Μαρία Σερβετά είχαν τη χαρά να δουν δημοσιευμένη στο τεύχος 98 τού περιοδικού Contact+ (Ιούνιος-Αύγουστος 2022) την ερευνητική εργασία που είχαν εκπονήσει την περυσινή χρονιά σχετικά με την παρουσία των γυναικών στο έργο τού Μολιέρου.
Η συγκεκριμένη εργασία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα τού Σχολείου και συγκεκριμένα στο ιστολόγιο ελληνογαλλικής φιλίας και συμμαχίας “Amis unis”, εδώ. 

Το περιοδικό Contact+ είναι τριμηνιαία ενημερωτική και επιστημονική έντυπη έκδοση τού Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ελλάδας με θέματα που αφορούν στη γαλλική γλώσσα, λογοτεχνία και κουλτούρα και την διδακτική τους. Απευθύνεται σε καθηγητές και σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο τής διδασκαλίας και διάδοσης τής γαλλικής γλώσσας και η επιστημονική του επιτροπή απαρτίζεται από πανεπιστημιακούς και καθηγητές με εξειδίκευση και μακρόχρονη εμπειρία στο πεδίο τής έρευνας και τής παιδαγωγικής εφαρμογής τού συγκεκριμένου επιστημονικού κλάδου. Το περιοδικό εκδίδεται υπό την αιγίδα τού Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και τού μορφωτικού τμήματος τής Γαλλικής Πρεσβείας.
Για τους μαθητές και τις μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου που συμμετείχαν σε αυτή τη συλλογική εργασία ευχή όλων είναι η συγκεκριμένη δημοσίευση να εγκαινιάσει ή να διευρύνει ένα πλούσιο portfolio ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων και εισηγήσεων και να αποτελέσει κίνητρο για την υλοποίηση νέων ερευνητικών εργασιών.

Δείτε το περιοδικό, εδώ.