Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξεως τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά επιπέδου DELF Β1 πραγματοποίησαν εργασία με θέμα το περιβάλλον, στο πλαίσιο μιας διεθνούς συνεργασίας με σχολεία τού Μεξικού και τής Ελλάδας.

Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Βασιλικής Κοντού, περιέγραψαν συνοπτικά τις δράσεις που έχει αναλάβει το Σχολείο τους για το περιβάλλον, παρουσίασαν προτάσεις για μια καλύτερη αντιμετώπιση τής κλιματικής αλλαγής μέσα από τον χώρο τού Σχολείου και πρότειναν καθημερινές ατομικές δράσεις που συνεισφέρουν στην προστασία τού περιβάλλοντος.

Εκτός από την ατμοσφαιρική μόλυνση, γίνεται αναφορά και στην αισθητική μόλυνση τού αστικού περιβάλλοντος και προτείνονται λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού τού προβλήματος. Σημαντική είναι και η αναφορά στη ρήση τού Αριστοτέλη «Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί μήτε μάτην», αλλά και στον Γάλλο δραματουργό Μολιέρο, σύμφωνα με τον οποίο τα δέντρα που θέλουν περισσότερο χρόνο να μεγαλώσουν έχουν και καλύτερους καρπούς για να τονιστεί η αναγκαιότητα τής αδιάλειπτης προσπάθειας τού ανθρώπου για τη διάσωση τού πλανήτη.

Μπορείτε να δείτε τις εργασίες των μαθητών εδώ.