Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μαθητών και μαθητριών τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, μέσω τής πλατφόρμας Webex, με τον κ. Βασίλη Ρουσσάκη, αντιδήμαρχο τής Χάλκης Δωδεκανήσων, στο πλαίσιο τού μαθήματος Αγγλικής Γλώσσας (Β΄ τάξη) με εξειδίκευση στην ιατρική ορολογία (Medicine).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, επιδεικνύοντας ευαισθησία απέναντι στην έλλειψη ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν τα μικρά ελληνικά νησιά, παρακινήθηκαν για την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας στο μάθημα των Αγγλικών, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Αθηνά Καραβασίλη.

Συγκεκριμένα, χωρίστηκαν σε τέσσερεις ομάδες, η καθεμία από τις οποίες ετοίμασε ερωτήσεις για τον κ. Ρουσσάκη, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων τής ακριτικής Χάλκης, το σύστημα υγείας, τις ελλείψεις, καθώς και τις συνέπειες, αλλά και την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Μαθητές και μαθήτριες από κάθε ομάδα υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν πληροφορίες για τη σύνταξη τής εργασίας τους.

Ο κ. Ρουσσάκης ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση των μαθητών και τους έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να κατανοήσουν τα προβλήματα στην ιατρική περίθαλψη των κατοίκων τής Χάλκης.