Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, με πρόσκληση τής διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά, φιλοξενήθηκαν στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού δύο από τις συνιδρύτριες τής ομάδας Neuroholics, η οποία αποτελείται από δέκα φοιτήτριες τού Διεθνούς Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Νευροεπιστήμες (ΕΚΠΑ).

Συγκεκριμένα, η απόφοιτος τού Σχολείου κ. Αγγελική Νομικού και η συμφοιτήτριά της κ. Ελευθερία Βαρμάζη ενημέρωσαν τους μαθητές τής Α΄ τάξη για τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του, καθώς και για την έρευνα που γίνεται στον τομέα των Νευροεπιστημών.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι τής παρουσίασης ήταν η αναφορά στις δυνατότητες σύνδεσης τού εγκεφάλου με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω τής τεχνολογίας Διεπαφής Εγκεφάλου-Υπολογιστή, με μελλοντικό στόχο τη βελτίωση τής κινητικότητας ασθενών που λόγω βλάβης των κινητικών νευρώνων έχουν χάσει σε σημαντικό βαθμό την ευκινησία τους.

Μάλιστα, στο τέλος τής ομιλίας, πολλοί μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν την πρώτη ημερίδα ενημέρωσης τού κοινού για τις Νευροεπιστημές στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 5 Μαρτίου 2023, με τίτλο «Εγκέφαλος και υπολογιστής, πιο κοντά από ποτέ», καθώς και να συμμετέχουν σε διαγωνισμό επιστημονικού κολλάζ με τον ίδιο τίτλο.

Την οργάνωση τής εκδήλωσης ανέλαβαν οι βιολόγοι κ. Σταυρούλα Ευαγγελάτου, Ανδρέας Τζανετής και Μάρθα Αθανασοπούλου.

001