Αρσάκεια Ιωαννίνων

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε από τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και στο Αμφιθέατρο τού Α΄ Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές τής Β΄ και τής Γ΄ τάξης των τριών Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού.

Στην εκδήλωση αυτή προσκλήθηκαν 15 διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και μία εκπρόσωπος γραφείου διασύνδεσης.

Στους μαθητές τής καθεμίας από τις τέσσερεις Ομάδες Προσανατολισμού απευθύνθηκαν τέσσερεις ομιλητές, οι εισηγήσεις των οποίων αφορούσαν στις σπουδές και τις κατευθύνσεις των τμημάτων που εκπροσωπούν, καθώς και στις προοπτικές και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει η επιστήμη τους.

Μετά το πέρας κάθε παρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν στον ομιλητή τις απορίες τους και να μιλήσουν για τους προσωπικούς τους στόχους.

Την ευθύνη για την οργάνωση και την πραγματοποίηση τής εκδήλωσης είχαν: εκ μέρους των Σχολείων η Διευθύντρια τού Α΄ Λυκείου κ. Αμαλία Μαυροειδή, η Διευθύντρια τού Β΄ Λυκείου δρ Νέλλη Παππά και η Διευθύντρια τού Γενικού Λυκείου δρ Μαρίκα Δουζίνα, και εκ μέρους των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών η κ. Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc, και ο κ. Παντελής Κατηνιώτης, καθηγητής- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, MSc, PhD).

Αδιαμφισβήτητα, τέτοιες ενημερωτικές εκδηλώσεις συμβάλλουν καθοριστικά στον εκπαιδευτικό και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών μας, καθώς και στην ενίσχυση τής μαθησιακής τους προσπάθειας.