Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 η Διεύθυνση τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού οργάνωσε επιμορφωτική συνάντηση τού Συλλόγου Διδασκόντων με την ψυχολόγο κ. Ελένη Κουκούλη, στον φιλόξενο χώρο τής Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Ψυχικού.

Η κ. Κουκούλη είναι εκπαιδευτικός, αλλά κυρίως κλινική ψυχολόγος, ψυχαναλύτρια, πρώην υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με τεράστια πείρα στο να συμβουλεύει, να ενημερώνει, να εκπαιδεύει και να υποστηρίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων τής Αττικής.

Στην ομιλία της προς τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε, με εικόνες, στοιχεία, στατιστικά, ειδήσεις και βιβλιογραφικά δεδομένα, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τής εφηβικής ηλικίας, αλλά κυρίως στις παθογένειες μετά και την πανδημία.

Αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα για την εκπαιδευτική κοινότητα θέματα: μαθητές με ποικίλα μαθησιακά και ψυχολογικά προβλήματα, προφίλ οικογενειών και γονέων, είδη σχολείων και εκπαίδευσης, σύγχρονα κοινωνικά θέματα με αντίκτυπο στο σχολείο κ.λπ.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την ομιλία τής κ. Κουκούλη και απηύθυναν ποικίλες ερωτήσεις που τους αφορούν ως δασκάλους αλλά και ως γονείς.

Στόχος τής επιμορφωτικής συνάντησης υπήρξε ο αποτελεσματικότερος χειρισμός προβλημάτων στη σχολική ζωή και η επιτυχής αντιμετώπιση εφηβικών προβλημάτων.