Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν στο θέατρο των Σχολείων ομιλία τής Γενικής Διευθύντριας τής εταιρείας «Navigator Shipping consultants» κ. Δανάης Μπεζαντάκου.

Η κ. Δανάη Μπεζαντάκου, απόφοιτος μαζί με τις τρεις αδελφές της από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, παρουσίασε στους μαθητές, με τρόπο γλαφυρό και ταυτόχρονα βιωματικό, τη θέση, τον ρόλο και τη σημασία τής ναυτιλίας και τού τουρισμού στην οικονομία τής χώρας. Σήμερα, η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια παγκοσμίως στον τομέα τής ναυτιλίας και τού τουρισμού, δύο τομείς που στηρίζουν την οικονομία τής Ελλάδας και ενισχύουν το ελληνικό ΑΕΠ.

Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρονται πολλές και διαφορετικές θέσεις εργασίας στους χώρους αυτούς από όλους τους προσανατολισμούς των σπουδών. Να σημειωθεί ότι μόνο ο ελληνόκτητος στόλος έχει ανάγκη σε δυναμικό (πλήρωμα και προσωπικό γραφείου) πάνω από 3.500 ανθρώπους ετησίως, για τα επόμενα 30 χρόνια.

Η εργασία στις θαλάσσιες μεταφορές προσφέρει υψηλούς μισθούς, συνεχή εκπαίδευση, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και οι εργαζόμενοι αισθάνονται υπερηφάνεια που εργάζονται σε μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες για την ευημερία και την ανάπτυξη.

Η κ. Δανάη Μπεζαντάκου ενέπνευσε με τον λόγο της τους μαθητές και τους προσκάλεσε να δηλώσουν συμμετοχή παρακολούθησης σε ένα πρωτοποριακό συνέδριο, έναν νέο θεσμό με τον τίτλο «Γαλάζιοι ορίζοντες», που θα φιλοξενήσει νέους άνω των 15 ετών σε ένα τριήμερο εργαστήριο γνωριμίας, γνώσης και διασύνδεσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Οι «Γαλάζιοι ορίζοντες» θα πραγματοποιηθούν στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, από 17 έως και 19 Μαρτίου 2023, και διοργανώνονται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και το Propeller club.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την ανακάλυψη ενός νέου πεδίου ενδιαφέροντος με μεγάλες προοπτικές και έδωσαν ραντεβού με την κ. Μπεζαντάκου στο συνέδριο «Γαλάζιοι ορίζοντες».