Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, Ημέρα τής Γυναίκας, το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού οργάνωσε, σε συνεννόηση με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), εκδήλωση, στο Θέατρο, με τίτλο «Ελληνίδες Ολυμπιονίκες και αθλητισμός γυναικών στα Αρσάκεια Σχολεία».

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά, η οποία μίλησε στη μαθητική κοινότητα και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους για την Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας και τη σημασία της, καθώς και για τη σχέση των σχολείων τής Φ.Ε. με τη γυναικεία άθληση.

Εν συνεχεία, η Διευθύντρια καλωσόρισε τις πρωταθλήτριες Μαίρη Καραγιαννοπούλου (Ολυμπιονίκη τζούντο), Βαρβάρα Μαγνησαλή (Ολυμπιονίκη ρυθμικής γυμναστικής) και Μελίνα Παππά (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας), καθώς και τους εκπροσώπους τής ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ντενίζ Παναγοπούλου και Σπύρο Αυγουστή.

Ο κ. Αυγουστής παρουσίασε υλικό σε διαφάνειες με αναφορά σε σημαντικές Ελληνίδες ανά τους αιώνες, που άνοιξαν δρόμους και τίμησαν με την πορεία τους το φύλο τους.

Η πρωταθλήτρια Μελίνα Παππά μίλησε στο κοινό για Ελληνίδες Ολυμπιονίκες, από τη Βούλα Πατουλίδου (Ολυμπιακοί Βαρκελώνης 1992) έως τις ημέρες μας.

Δύο μαθήτριες, οι Μαίρη Γιάλβαλη και Αγάθη Μπακόλα, είχαν ετοιμάσει με τη βοήθεια τού μαθηματικού κ. Γ. Δεσποτόπουλου παρουσίαση με τα βιογραφικά στοιχεία των τριών πρωταθλητριών.

Οι ίδιες οι πρωταθλήτριες πήραν τον λόγο και μοιράστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες εμπειρίες, συμβουλές και βιώματα.

Επιπλέον, παρακολούθησαν έξι μαθήτριες των Αρσακείων Δημοτικών και του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, που, με τον προπονητή τους στο τζούντο κ. Γιώργο Φραγγελάκη, έκαναν επίδειξη ασκήσεων τζούντο, και καταχειροκροτήθηκαν.

Επίσης, παρακολούθησαν ειδικό βίντεο που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δήμητρα Ραμπαούνη με τα έργα και τις ημέρες τής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού, που έλαβε το αργυρό μετάλλιο στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ιδιωτικών Σχολείων (ΑΣΙΣ), με την καθοδήγηση τού προπονητή τους, καθηγητή Φυσικής Αγωγής τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Κώστα Μαρούλη.

Τις μαθήτριες τής ομάδας καλαθοσφαίρισης βράβευσε ο Συντονιστής Φυσικής Αγωγής τής Φ.Ε κ. Άρης Καλλιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση, σε πολύ ζεστό κλίμα, τής μαθητικής κοινότητας και των τριών πρωταθλητριών, οι οποίες με το μικρόφωνο στο χέρι απαντούσαν σε ερωτήσεις μαθητών και σχολίαζαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Διευθύντριες των Αρσακείων Δημοτικών κ. Κατσούλη και Ροδοπούλου, καθώς και η Υπεύθυνη των Απογευματινών Ομίλων τής Φ.Ε κ. Ελένη Αγγελοπούλου.

Την ευθύνη για την οργάνωση είχε η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά συνεπικουρούμενη από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μάκη Κάτσικα.

Ευχαριστίες οφείλονται στη Σοφία Κοκκώνη-Χελιώτη, μητέρα δύο μαθητριών μας, η οποία προσέφερε τιμητικά στο Σχολείο μας μετάλλια για τις μαθήτριες και αναμνηστικές πλακέτες για τις πρωταθλήτριες.